Arhiva vesti 22.11.2018

Haradinaj i komandant Kfora ocenili da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra

Novi magazin 22.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i odlazeći komandant Kfora italijanski general Salvatore Kuoči ocenili su danas da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra.Kako je saopšto iz Vlade Kosova, Haradinaj je tokom razgovora pohvalio ulogu komandanta i… »

Protest Udruženja novinara Srbije zbog takse Prištine

RTV 22.11.2018
BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije su osudili nametanje takse od 100 odsto na štampu iz Srbije koju je uvela Priština, zbog čega srpski štampani mediji danas nisu stigli do čitalaca na Kosovu… »

Sporazum o Bregzitu konačno na vidiku

EurActiv 22.11.2018
Pregovarači Evropske unije i Velike Britanije postigli su načelni dogovor o deklaraciji o budućim odnosima posle izlaska Britanije iz Unije. Britanska premijerka Tereza Mej će, pošto o toku pregovora obavesti parlament i članove svog kabineta, 24… »

Jokić se ispromašivao, Bogdanović i Bjelica po 18p

B92 22.11.2018
Denver Nagetsi i Sakramento Kingsi zabeležili su pomalo neočekivane pobede na gostovanjima u NBA ligi protekle noći. Nagetsi su savladali Minesota Timbervulvse 103:101, a Nikoli Jokiću su poeni nedostajali za tripl-dabl jer je ubacio tek sedam (3/13… »

Turski tok ide kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku

Novi magazin 22.11.2018
Ruska energetska kompanija Gasprom odredila je rutu gasovoda Turski tok, koji će prolaziti kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku, i već učestvuje u postupku rezervisanja budućih količina gasa u tim državama, piše danas moskovski Komersant… »

Vučić poziva na mir

Slobodna Evropa 22.11.2018
"Dobili smo informaciju da je KFOR bio spreman da zaustavi nečije ludilo i hvala im na tome ako je to istina", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova. Prethodno je Vučić rekao da raspolaže… »

Kocijančič: EU nadležna da nadzire sprovođenje CEFTA, Priština ga prekršila

Novi magazin 22.11.2018
Evropska unija je izdala jasno saopštenje da je Priština uvođenjem taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH prekršila odredbe sporazuma CEFTA o slobodnoj trgovini na Zapadnom Balkanu, izjavila je danas u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji… »

"Nisu oduzimane srpske tablice, kazna zbog pojasa"

B92 22.11.2018
Priština -- Komandir Policijske stanice u Ranilugu poručnik Nebojša Popović tvrdi da nisu tačne informacije da kosovska policija oduzima srpske registarske tablice. On je kazao i da su vozila zaustavljali policajci u civilu, javlja RTK2 na srpskom… »

Petorici Srba od pet do 10 godina zatvora

Politika 22.11.2018
Osuđenima sud utvrdio krivicu za teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo, kako je tvrdilo tužilaštvo. – Najstrože kažnjen Amir Omardžić, Britanac iz Bosne. Zbog zločina na grčkom ostrvu Zakintosu, u kojem je poginuo Amerikanac Bakari… »

Carina vratila 20 kamiona sa robom iz Srbije i BiH

Novi magazin 22.11.2018
Carina Kosova je od uvodjenja taksi od 100 odsto vratila 20 kamiona sa robom iz Srbije i iz BiH, saopštio je danas portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci. On je rekao da je odluka vlade o uvođenju takse od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH počela… »