Arhiva vesti 22.11.2018

Stefanović: Telekom planira da otpusti 1.800 radnika

Danas 22.11.2018
Predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Borko Stefanović je izjavio da se u Telekomu Srbija priprema otpuštanje 1.800 radnika ove državne strateške kompanije. Kako navodi, na to ukazuje sporazum koji je u pripremi između… »

Narodna stranka: Totalitarni režim u Srbiji nastavlja obračun sa slobodoumnim umetnicima

Beta 22.11.2018
Narodna stranka ocenila je danas da je izbacivanje sa programa festivala u Aleksincu predstave u kojoj glumi Sergej Trifunović još jedan u nizu "skandaloznih, osvetničkih poteza totalitarnog poretka u Srbiji" usmerenih ka umetnicima koji se drznu da… »

Hrvatski navijači osuđeni u Austriji zbog ustaškog pozdrava

Radio 021 22.11.2018
Pokrajinski sud u Salcburgu izrekao je kazne četrnaestorici navijača zagrebačkog Dinama zbog ustaškog pozdrava, a presuda zbog veličanja ustaštva mogla bi imati dalekosežne posledice. Više od osam sati porota je većala o presudi u suđenju protiv… »

"Videćemo da li imamo ozbiljnu podršku EU"

Vesti online 22.11.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi volela da Srbija ne razmišlja ni o kakvim recipročnim merama na odluku kosovske vlade da taksu na srpske proizvode uveća sa 10 na 100 odsto. - Jednu stvar koju ne bih volela sada jeste da Srbija… »

Levada centar: Popularnost Putina ispod 60 odsto

Slobodna Evropa 22.11.2018
Popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina je ispod 60 odsto - najniža u poslednjih pet godina, saopštio je ruski centar Levada. Prema rezultatima ankete, za Putina bi glasalo 56 odsto ispitanika na izborima 2024. godine. Podrška Putinu je za… »

Žena povređena jer je na nju pala grana s drveta

NoviSad.com 22.11.2018
Novi Sad - Ž. J. (52) teško je povređena nakon što je na nju pala grana sa drveta Ulici Novosadskog sajma. Povređena žena je stabilnog zdravstvenog stanja, ali je zadobila teže povrede kičme, rečeno je za portal 021.rs, u Kliničkom centru… »

Ljajić: Potez Kosova politička, a ne ekonomska mera

Danas 21.11.2018
Potez Kosova doveo je do toga da Sporazum o slobodnoj trgovini Zapadnog Balkana više ne postoji, izjavio je ministar trgovine i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić za Radio Slobodna Evropa (RSE) na odluku vlasti u Prištini da uvedu carinu od 100… »

Ostaci Virtemberške kapije na Trgu republike u Beogradu biće zatrpani

Radio 021 22.11.2018
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je utvrđeno da su na Trgu republike tokom rekonstrukcije pronađeni ostaci Virtemberške kapije. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda saopštio je da je reč o kapiji koja je… »

Milica Tomić dobila spomen-ploču u Dunavskoj ulici

Dnevnik 22.11.2018
NOVI SAD: Spomen-ploča novinarki, književnici, političarki i pobornici ženskih prava Milici Tomić otkrivena je danas u Dunavskoj 14. Podsećamo, ćerka srpskog političara iz Austrougarske Svetozara Miletića i supruga Jaše Tomića, Milica… »

Mijatović: Samo jedan zaslužuje Zlatnu loptu – Modrić

B92 22.11.2018
Legendarni jugoslovenski reprezentativac Predrag Mijatović smatra da je Hrvat iz Real Madrida Luka Modrić jedini pravi kandidat za "Zlatnu loptu". Modrić je već osvojio nagrade UEFA i FIFA za najboljeg fudbalera, a preostala je Zlatna lopta koju su… »