Svet arhiva vesti 28.03.2019

Zaharova odgovorila na neumesno pitanje o Vučiću

Sputnik 28.03.2019
Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova, upitana da li joj se čini da je srpski predsednik Aleksandar Vučić ubačen kao trojanski konj kako bi posvađao srpski i ruski narod, rekla je da ne bi Vučića uporedila sa konjem, već da ima druge… »

Vatromet kineskog uticaja na Balkanu

Slobodna Evropa 28.03.2019
Kada je nebo nad Sarajevom jedne noći prošlog meseca bilo osvetljeno u duginim bojama, lokalnim stanovnicima se moglo oprostiti ako su se pitali zašto. Malo njih je znalo da je reč o kineskoj Novoj godini. Ali za veliki vatromet i potonji… »

Papa Franja ipak dozvolio ljubljenje prstena nakon viralnog snimka

Nedeljnik 28.03.2019
Papa je odlikovao medaljom 85-godišnju časnu sestru iz Afrike i zahvalio joj se na službi. Jedan od prisutnih nadbiskupa, tvitovao je: “Poljubila mu je prsten!”. Papa Franja dozvolio je časnim sestrama i sveštenicima da poljube njegov prsten, dva… »

Holanđani zadovoljni životom, manje zadovoljni društvom

Večernje novosti 28.03.2019
Skoro 90 odsto stanovnika Holandije zadovoljno je svojim životom, muškarci i žene podjednako, objavio je holandski Centralni zavod za statistiku. Skoro 90 odsto stanovnika Holandije zadovoljno je svojim životom, muškarci i žene podjednako, objavio… »

Nevakcinisanima zabranjeno prisustvo na javnim mestima: U Nujorku najveća epidemija malih boginja poslednjih decenija

Nedeljnik 28.03.2019
Reč je o poslednjoj u nizu epidemija u SAD, koje su bastion pokreta protiv vakcina. U jednom okrugu američke države Njujork proglašeno je vanredno stanje zbog jedne od najvećih epidemija malih boginja u poslednjih nekoliko decenija. Zbog toga će u… »

UN jača borbu protiv terorizma

B92 28.03.2019
Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio rezoluciju o jačanju borbe protiv finansiranja terorizma, koji je predstavila Francuska. Pitanje finansiranja terorizma pominje se u nekoliko tekstova UN na različitim mestima. Cilj nove rezolucije je da… »

Autorska prava: Protiv tehnoloških giganata ili protiv slobode

Slobodna Evropa 28.03.2019
Novi propis o autorskim pravima na internetu koji je Evropski parlament usvojio trebalo bi da obuzda tehnološke gigante i stvaraocima vrati kontrolu nad njihovim sadržajem na internetu, pišu svetski mediji, ali se sa strahovima da će se ograničiti… »

Preminuo jedan od preživelih avionske nesreće Šapekoensea

B92 28.03.2019
Sao Paolo -- Novinar Rafael Henzel koji je bio jedan od šestoro preživelih u avionskoj nesreći fudbalskog kluba Šapekoense, preminuo je od srčanog udara. Henzel, koji je imao 45 godina, preminuo je u utorak u gradu Šapeko, na jugu Brazila. Radio… »

Bunga bunga ubistvo? Bila je svedok seksualnih bahanalija u Berluskonijevoj vili, progovorila javno o svemu, a onda je…

Blic 28.03.2019
Kontroverzni veteran italijanske politike Silvio Berluskoni sprema trujumfalni povratak na evropsku političku scenu, ali duhovi prošlosti mogli bi da pokvare taj plan. Uoči samog glasnja u koje vremešni milijarder polaže velike nade trebalo bi da… »

LNR: Ukrajinska vojska zauzela deonicu na liniji razgraničenja

Sputnik 28.03.2019
Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu, rekao je novinarima ministar inostranih poslova samoproglašene Luganske narodne republike, stalni predstavnik LNR na pregovorima u… »