Svet arhiva vesti 28.03.2019

Lagard: Evrozona nepripremljena za sledeću krizu

N1 Info 28.03.2019
Direktorka Međunarodnog monetrnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je da evrozona nije dovoljno pripremljena da se suoči sa sledećom krizom i pozvala je evropske zvaničnike da ojačaju bankarski sistem, u obraćanju na konferenciji u Parizu… »

Pravi se novi blok protiv amerike: EU se okreće prema istoku?

Pravda 28.03.2019
Dan posle pariskog susreta EU - Kina nazire se (ne)očekivana saradnja dveju ekonomskih sila. Neke evropske prestonice u prodoru Istoka vide opasnost od kineske hegemonije. Odluka da se poseta Francuskoj kineskog predsednika Si Đinpinga proširi na… »

Uzbuna! Opšta panika u Meksiku, 25 miliona u životnoj opasnosti: Nije zemljotres, već nešto mnogo gore od toga! (video)

Pravda 28.03.2019
Meksičke vlasti podigle su na najviši nivo upozorenje na opasnost od vulkana Popokatepetl. Vulkan izbacuje kamenje i pepeo, a upozorenje je podignuto na treći, žuti nivo, nakon kojeg je crveni i označava početak evakuacije, prenela je agencija AP… »

Ukradene milijarde rubalja: Dugi prsti uhapšenog bivšeg ministra Mihaila Abizova

Večernje novosti 28.03.2019
Bivši ruski ministar po povratku u zemlju uhapšen zbog sumnje da je proneverio ogromnu sumu para. Medvedev imao veliko poverenje u ovog člana svog tima. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ BIVŠI ruski ministar Mihail Abizov (50) uhapšen je u… »

Bregzit: Tereza Mej se povlači ako njen plan dobiju podršku u parlamentu

Danas 28.03.2019
Britanska premijerka Tereza Mej obećala je Torijevcima da će se povući sa funkcije ako njen plan za izlazak iz Evropske unije dobije podršku u parlamentu. Premijerka je na sastanku Komiteta 1922 saopštila da neće učestvovati u sledećoj fazi… »

Kazahstan: U padu vojnog helikoptera poginulo 13 osoba

Danas 27.03.2019
U padu vojnog helikoptera u Kazahstanu danas je poginulo svih 13 putnika, saopštili su zvaničnici te zemlje. Helikopter se srušio tokom vežbe u oblasti Zalagaš na jugu zemlje, istočno od Aralskog jezera, saopštilo je kazahstansko ministarstvo… »

Kremlj zatražio od Trampa da se ne meša u odnose Rusije i Venecuele

N1 Info 28.03.2019
Kremlj je zatražio od američkog predsednika Donalda Trampa, koji zahteva od Rusije da napusti Venecuelu, da se ne meša u tuđe poslove i dodao da su ruski stručnjaci u Karakasu u sklopu primene sporazuma između Rusije i Venecuele. "Postoje ugovorne… »

Djeca s autizmom uz pomoć Googleovih naočala mogu razumjeti izraze lica

Al Jazeera 28.03.2019
Sistem nazvan Supermoćne naočale pomaže djeci s autizmom da otkriju šta se događa s ljudima oko njih. Djeca s autizmom mogu lakše razumjeti izraze lica i snalaziti se u društvenim interakcijama uz pomoć Googleovih naočala uparenih s aplikacijom… »

Diktatorov jelovnik: Šta se sve nalazi na meniju severnokorejskog vođe dok njegov narod umire od gladi (foto)

Blic 28.03.2019
Dok ostatak njegove zemlje nema šta da jede, severnokorejski lider Kim Džong Un uživa u luksuznoj hrani, a tokom njegovih putovanja u inostranstvo prati ga i posebno osoblje koje iz predostrožnosti isprobava poslastice pre njega. Pol Smart iz… »

Skandal "elitni koledži" se raspetljava, Jejl izbacio studenta zbog milionskog mita

Blic 28.03.2019
Elitni koledž Jejl iz Konektikata je povukao prijem studentkinje čija je porodica optužena da je dala mito od 1,2 miliona dolara kako bi upisala svoje dete na prestižni univerzitet. Rudolf Meredit, bivši trener ženskog fudbala, navodno je primio… »