Svet arhiva vesti 28.03.2019

Porodici žene koju su policajci ubili dodeljeno 9,8 miliona dolara odštete

Blic 28.03.2019
Porodici žene koju su na Long biču ubila dva lokalnih policajca, porota je dolelila 9,8 miliona dolara odštete. Sinoun Prim, 37, smrtno je pogođena 15. januara 2017. nakon što je policijska patrola pozvana u to područje jer je žena pretila ljudima… »

Novi napad argentinske doge: Pas u Hrvatskoj ugrizao dečaka (15) za lice

Blic 28.03.2019
U Hrvatskoj se dogodio novi napad argentinske doge koja je za lice ugrizla 15-godišnjeg dečaka, preneo je portal ePodravina. Ni nepunih nedelju dana nakon što je u Repašu, mestu na području Đurdevca, takav pas ugrizao novorođenu devojčicu za glavu… »

Na Krimu uništena avio-bomba od 500 kilograma

Blic 28.03.2019
U moru na Krimu uništena je avio-bomba od 500 kilograma zaostala iz Drugog svetskog rata, saopšteno je iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Bombu su 250 metara od obale na divljoj plaži u naselju Ordžonikidze pronašli ronioci, na dubini od… »

Aerodrom u Singapuru najbolju na svetu, u Evropi minhenski

Nova ekonomija 28.03.2019
Aerodrom Čangi u Singapuru najbolji je svetski aerodrom, dok je minhenski najbolje rangiran aerodrom u Evropi, objavila je međunarodna agencija za rejting u vazdušnom saobraćaju Skytrax. U obrazloženju nagrade navodi se da singapurska vazdušna luka… »

Stigla na 10 kilometara od obale: Severnim morem pluta naftna mrlja u pravcu Vadenskih ostrva

Blic 28.03.2019
Holandska obalska straža i Uprava za vodu nastavile su jutros čišćenje naftne mrlje kod obale ostrva Teksel u Severnom moru. Naftna mrlja opažena je u sredu ujutru na satelitskim snimcima i u tom trenutku nalazila se na svega nekoliko desetina… »

U zemlji gde vlada epidemija ebole, četvrtina stanovništva veruje da ta bolest ne postoji

Blic 28.03.2019
Više od četvrtine anketiranih ljudi u delovima Konga koji su zahvaćeni ebolom reklo je istraživačima da ne veruju da bolest postoji. Oko 36 odsto ispitanika veruje da je bolest izmišljena da bi se destabilizovala zemlja. Autori istraživanja koje je… »

Papa objasnio zašto je izmicao ruku da ga vernici ne ljube u prsten: To je zbog vas, ne zbog mene (video)

Blic 28.03.2019
Papa Franja izdao je saopštenje o tome zašto je povukao ruku ispred vernika koji su želeli da poljube njegov prsten, ranije ovog meseca. Kako je izjavio portparol Vatikana, Alesandro Gisoti, papa Franja se tokom boravka u Loretu, kada su vernici… »

Šarecov savetnik Roman Kirn podneo ostavku

Blic 28.03.2019
Savetnik za spoljnu politiku premijera Marjana Šareca, Roman Kirn, danas je podneo ostavku, zbog razlika u mišljenju sa drugim saradnicima. Iz Šarecove kancelarije je saopšteno da ostavka nije rezultat njihovog neslaganja, već da je u pitanju Kirnova… »

Ovakve kuće još niste videli: Kad ih je CIA snimila satelitom, mislila je da su nuklearni silosi pa poslala tajnog agenta…

Blic 28.03.2019
Na jugozapadu Kine, širom provincije Fuđen i područjima Guangdonga i Đangsija, raštrkano je oko 3.000 “tulua”, odnosno zemljanih kuća. Njih 46 našlo se 2008. na listi Svetske baštine UNESKO, a od toga se tri grupe sa ukupno 21 tuluom nalaze u… »

Dubravka Stojanović: Vlast gura društvo u konflikt

Glas Amerike 28.03.2019
BEOGRAD — Vlast u Srbiji gura društvo u konflikt time što odbija dijalog i pravi paralelna udruženja, izjavila je istoričarka Dubravka Stojanović i ocenila da je takvo ponašanje vlasti izuzetno rizično, da se obesmišljavaju izbori i poništavaju… »