Svet arhiva vesti 28.03.2019

Treći napad za mesec dana: Maribor u pola noći probudila eksplozija, bačen eksploziv na restoran gradonačelnika

Blic 28.03.2019
Maribor je jutros oko 3.00 sata potresla eksplozija eksplozivne naprave podmetnute pored restorana "Rožmarin" u vlasništvu gradonačelnika Saše Arsenoviča. Ovo je već treći napad na ugostiteljske objekte gradonačelnika Arsenoviča, ali prva… »

Britanski parlament odbio sve opcije za Bregzit, zemlja u ćorsokaku

B92 28.03.2019
London -- Britanski poslanici glasali su o osam različitih opcija za Bregzit, ali nijedna nije dobila dovoljnu podršku u parlamentu. Parlament pokušava da nađe alternativu za sporazum koji je premijerka Tereza Mej dogovorila sa EU, a koji su poslanici… »

Roboti će u budućnosti nuditi hranu u McDonald's restoranima

Nova ekonomija 28.03.2019
Oni koji u budućnosti budu kupovali u McDonald’s objektima moći će da vide kako se ponuđeni meni menja dok naručuju hranu, a cilj novog sistema je da korisnike motiviše da kupe više hrane nego što su planirali. Naime, radi se o tome da je gigant… »

Salvini: Prvi piratski akt migranata

Dnevnik 28.03.2019
RIM: Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini pohvalio je danas oružane snage Malte zbog presretanja broda koji su migranti oteli kako bi sprečili da ih vrate u Libiju. Salvini je rekao da "imigracijom upravljaju kriminalci" i da ona… »

Droga u stenama: Crnogorska policija pronašla heroin, kokain i marihuanu

Blic 28.03.2019
Policija je na području Podgorice i Cetinja od više osoba oduzela heroin, kokain i marihuanu, saopšteno je danas iz Uprave policije Crne Gore. Policija je u naselju Donji Kraj kod Cetinja u stenama pronašla ranac u kojem je bilo 70 manjih paketa… »

Fejsbuk zabranio rasizam belaca

Blic 28.03.2019
Kompanija Fejsbuk zabranila je veličanje, podržavanje i zastupanje rasizma belaca i separatizma na svojim platformama, pojačavši napore u borbi protiv govora mržnje. Nova politika na snagu stupa sledeće sedmice, objavila je društvena mreža… »

Incident na moru: Motor norveške krstarice otkazao u sred oluje

Blic 28.03.2019
Motor krstarice otkazao je u subotu tokom oluje nadomak obale Norveške, saopštio je šef Pomorske službe Norveške Lars Alvestad. Alvestad kaže da je motor otkazao zbog toga što nije imao dovoljno ulja, ali da je u nedelju motor ponovo pokrenut… »

Upoznajte farmera koji je pronašao sreću u staromodnom načinu života

BBC News 28.03.2019
Ovako izgleda život „staromodnog“ francuskog poljoprivrednika, koji ne koristi pesticide i mehanizaciju. Francuski farmer Žan Bernard Jun ne koristi savremenu tehnologiju, mehanizaciju i pesticide, već u bavljenju poljoprivredom koristi… »

Strahovit požar u trgovinskom centru Bangladeša: Ljudi skaču sa 9. sprata! Helikopter pokušava da spase ljude sa krova…

Kurir 28.03.2019
Ogroman požar koji je izbio na 9. spratu, od ukupno 19, poslovne zgrade u Bangladešu, samo nekoliko nedelja nakon što je ovakva tragedija odnela 70 života u prestonici Daki. "Na mestu nesreće je 19 jedinica za gašenje požara. Mornarica i… »

Pečurke mogu da „spreče blago kognitivno oštećenje“ mozga

Radio 021 28.03.2019
Ipak, nije dokazana direktna veza, a za to su potrebna dodatna istraživanja. Getty Images Ako ne volite pečurke, znajte da ih vaš mozak voli Pečurke na jelovniku dva do tri puta nedeljno mogle bi da spreče probleme sa pamćenjem i govorom koji… »