Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Poslanik opozicije u Venecueli pobegao u argentinsku ambasadu

N1 Info 09.05.2019
Poslanik opozicije u Venecueli Ričard Blanko, jedan od deset opozicionih poslanika optuženih za podršku neuspeloj vojnoj pobuni 30. aprila, izjavio je da je otišao u rezidenciju argentinskog ambasadora u Karakasu. "Privremeno se nalazim u rezidenciji… »

Dan pobede nad fašizmom: U Srbiji po ugledu na Rusiju šetao Besmrtni puk

N1 Info 09.05.2019
Povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu u Beogradu, ali i još 12 gradova Srbije održana je šetnja "Besmrtni puk" po uzoru na istu manifestaciju koja se decenijama održava u Rusiji. Reč je o maršu u kojem potomci u znak sećanja šetaju noseći… »

Vulin: Treći rajh pobeđen, ali je ideologija nacizma još živa

N1 Info 09.05.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je povodom Dana pobede nad fašizmom da je tog dana Treći rajh pobeđen, ali da je ideologija nacizma još živa. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je polagajući venac na Spomenik neznanom junaku na… »

Vučić: Mir i stabilnost najvažniji cilj Srbije koji nije ostvariv bez Evrope

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je Evropa izbor Srbije i da su mir i stabilnost najveći i najvažniji ciljevi Srbije koji bez evropske podrške ne mogu da se ostvare. Izvor: N1 "Pomozite nam, a Srbija će biti lojalan, dobar i uvek… »

Prva petorka Evrolige: Kalates, Veseli, Slukas...

N1 Info 09.05.2019
Evroliga je imenovala petoricu košarkaša koji su obeležili sezonu elitnog takmičenja, koje će biti privedeno kraju finalnim turnirom u Vitoriji. U idealni tim izabrani su Nik Kalates (Panatinaikos), Vil Klajburn (CSKA), Brendon Dejvis (Žalgiris)… »

Putin na vojnoj paradi u Moskvi, pozvao na borbu protiv terorizma i ekstremizma

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je međunarodnu zajednicu na stvaranje jedinstvenog mehanizma bezbednosti u borbi protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma. Izvor: Reuters Govoreći na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom 9. maja, Dana pobede… »

Istraživanje: Nemački privrednici zadovoljni ambijentom u Srbiji

N1 Info 09.05.2019
Pedeset sedam odsto nemačkih privrednika koji posluju u Srbiji, srpski privredni ambijent ocenjuju kao pozitivan - pokazalo je istraživanje o poslovnom okruženju i investicionom potencijalu koje je sprovela Nemačko-srpska privredna komora. Izvor: N1… »

"Besmrtni puk" prošetao kroz Niš, na čelu kozaci i general Lazarević

N1 Info 09.05.2019
Šetnjom takozvanog "Besmrtnog puka" od logora "12. februar" do centralnog niškog trga i polaganjem venaca na Spomenik sovjetskim borcima i Spomenik oslobodiocima Niša, u tom gradu je obeležen Dan pobede nad fašizmom. "Besmrtni puk", u kome je bilo… »

Haradinaj: Ako Srbija nije spremna za dogovor o priznanju Kosova, sačekaćemo

N1 Info 09.05.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da očekuje da će se na narednom samitu predstavnika balkanske šestorke u Parizu razgovarati o elementima mogućeg dogovora o priznanju između Kosova i Srbije i ocenio kao dobro što je odbačen razgovor o… »

Evropljani slave Dan pobede i Dan Evrope

N1 Info 09.05.2019
Širom Evrope se obeležava 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije (EU), pet godina kasnije. Ove godine obeležava se 74. godišnjica… »