Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Erdogan: Turska tvrdoglavo teži članstvu u EU, uprkos onima koji je ne žele

N1 Info 09.05.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja "tvrdoglavo" teži članstvu u Evropskoj uniji (EU), uprkos naporima nekih krugova da Turska bude "van evropske porodice". Erdogan je prisustvovao sastanku u Ankari kako bi razmotrio… »

Odložen početak suđenja u slučaju Asomakum

N1 Info 09.05.2019
Suđenje protiv 18 optuženih koji se sumnjiče da su navodno falsifikovanom ličnom kartom Andreja Vučića osnivali fantomske firme i prali pare odloženo je za 2. septembar. Sudnica 13 Višeg suda u Beogradu danas je bila prepuna, jer su na ročište… »

Mrkela: Ponosan sam!

N1 Info 09.05.2019
Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela prokomentarisao je sezonu svog kluba koja je na izmaku. "Imali smo odličnu sezonu kada se uzmu u obzir prvenstvo, Kup i ono što smo uradili u Ligi šampiona. Posle utakmice sa ekipom Mladosti možemo da… »

Zrenjaninski motociklisti, u čast Dana pobede, krenuli na 6.000 km dugu vožnju

N1 Info 09.05.2019
Članovi zrenjaninskih moto kluba "Svarog" i "Road Flayers" jutros su, povodom Dana pobede nad fašizmom, položili vence na Spomen kosturnici borcima Crvene armije i spomen-obeležje streljanim rodoljubima u tom gradu, a četvorica njih krenuli su na… »

Slovna greška na australijskom dolaru, Centralna banka preuzela - odgovornost

N1 Info 09.05.2019
Australijska Centralna banka preuzela je odgovornost za slovnu grešku utisnutu na 46 miliona novčanica nakon što je jedna radio-stanica na društvenim medijima objavila njen prikaz. Stanica "Trostruko M" objavila je na "Instagramu" uvećanu fotografiju… »

Tramp: Iranci su se pokazali kao veoma preteći

N1 Info 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su se Iranci pokazali kao "veoma preteći" bez drugih detalja kako bi objasnio svoju odluku o slanju nosača aviona i nekoliko bombardera B-52 u region. "Oni su veoma preteći", rekao je Tramp novinarima i… »

SNS dužna da Pajtiću i Petroviću isplati po 100.000 dinara zbog klevete

N1 Info 09.05.2019
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu dužan je da bivšem predsedniku i potpredsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i Dragoslavu Petroviću isplati po 100.000 dinara s kamatom za povredu časti i ugleda zbog toga što je tokom 2014… »

EU: Mogherini: Balkans rely on EU, bloc should take that into account

N1 Info 09.05.2019
The European Union leaders should look at the Balkans’ future within the bloc as the priority for the economic prosperity and security of the region and the EU, Federica Mogherini, the Union’s High Representative said in Romania, the Beta news agency… »

Pavle Petrović: Svetska banka se zatrčala s prognozom rasta privrede Srbije

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Fiskalnog saveta u Srbiji Pavle Petrović izjavio je da je trend privrednog rasta u Srbiji tri odsto i da se "Svetska banka zatrčala prognozom da bi mogao iznositi sedam odsto". "Potencijalni privredni rast u Srbiji je pet odsto, čini mi se… »

Beldoks: Film "Na crnoj listi" će, ipak, biti prikazan

N1 Info 09.05.2019
Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldoks" (Beldocs) saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu moći da pogleda film "Na crnoj listi", čija je projekcija, prethodno planirana u Art bioskopu Kolarac, bez zvaničnog… »