Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Nastavljena seča stabala u Aleksincu

N1 Info 09.05.2019
Javno komunalno preduzeće iz Aleksinca nastavilo je jutros u 5.30 časova seču stabala. Podsetimo, nedavno je na šetalištu u centru Aleksinca počela seča drvoreda zbog predstojeće obnove te centralne ulice, ali je grupa meštana iz protesta zbog… »

Razjedinjeni se ponovo ujedinjuju, Demokratska stranka se vraća na scenu

N1 Info 09.05.2019
Za nekoliko dana Srbija će dobiti novu-staru Demokratsku stranku, tačnije Uniju demokratske stranke u kojoj će sigurno biti partije Borisa Tadića i Nebojše Zelenovića. Izvor: N1 Aktuelni lider demokrata Zoran Lutovac kaže za N1 da bi takva stranka… »

Pukla cev u Bulevaru kralja Aleksandra, gradski prevoz u prekidu

N1 Info 09.05.2019
Vodovodna cev pukla je u gornjem delu Bulevaru kralja Aleksandra, a zbog velike količine vode na saobraćajnici u prekidu je tramvajski i autobuski gradski prevoz. Izvor: N1 Svi autobusi koji se kreću tom trasom preusmereni su na alternativne trase… »

Evropa odbacila ultimatum Irana o nuklearnom sporazumu

N1 Info 09.05.2019
Evropske zemlje uključene u iranski nuklearni sporazum - Nemačka, Francuska i Velika Britanija, kao i Evropska unija, odbacili su "ultimatum" Irana koji im je dao 60 dana da dogovore nove uslove tog sporazuma. "Odbacujemo svaki ultimatum i procenićemo… »

Olovo s Notr Dama ne predstavlja opasnost za kvalitet vazduha

N1 Info 09.05.2019
Delovi olova koji padaju posle velikog požara sa katedrale Notr Dam u Parizu ne predstavljaju opasnost za kvalitet vazduha, saopštila je pariska prefektura, ali je upozorila na veliko prisustvo olovne prašine oko zdanja. "Rezultati analiza uzoraka od… »

Palmer: Balkanski lideri da pokažu hrabrost i povedu zemlje ka EU i NATO

N1 Info 09.05.2019
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD izjavio je da SAD i EU imaju jedinstvenu politiku prema Zapadnom Balkanu, ali i da je vreme da lideri Zapadnog Balkana shvate svoju ulogu, da pokažu političku hrabrost i da svoje zemlje povedu ka prosperitetu -… »

Tusk: Vanredni samit EU 28. maja

N1 Info 09.05.2019
Vanredni samit Evropske unije (EU) biće organizovan 28. maja u cilju priprema imenovanja kandidata za ključna mesta u EU, izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk u Sibinju na neformalnom samitu lidera EU, javila je agencija Frans pres. Tusk… »

Madona o Majklu Džeksonu: Nevin je dok se ne dokaže krivica

N1 Info 09.05.2019
Kraljica popa još nije spremna da "detronizuje" kralja popa - uprkos svetskoj zgroženosti nedavnim dokumentarcem koji je ponovno pokrenuo optužbe o seksualnom zlostavljanju dece protiv Majkla Džeksona, Madona ističe da su svi nevini dok se ne dokaže… »

‘Immortal Regiment’ marches on Victory Day with Cossacks

N1 Info 09.05.2019
The so-called ‘Immortal Regiment’ marched through the central street of the southern city of Nis on Thursday, marking the Victory Day, led by Cossacks, bikers and retired general Vladimir Lazarevic, sentenced to 15 years of imprisonment by The Hague… »

"Pomahnitali" autobus: Šta je uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda u Beogradu

N1 Info 09.05.2019
Posle jučerašnje saobraćajne nezgode, u kojoj je četvoro putnika povređeno kada je autobus za javni prevoz uleteo u dvorište i udario u jedan lokal, gradski sekretarijat za javni prevoz uputio je vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu da… »