Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Novinari podneli predstavku Evropskom sudu zbog kampanje na Pinku i u Informeru

N1 Info 09.05.2019
Grupa javnih ličnosti podnela je predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog negativne medijske kampanje u kojoj su targetirani kao "strani agenti" koji žele da "stvore haos", "sprovedu nasilje", "ubiju premijera". Novinarima Tamari… »

Gradonačelnik: Za prvu fazu Linglonga Studija o uticaju na sredinu nije potrebna

N1 Info 09.05.2019
Građanski preokret saopštio je da je kineska kompanija "Linglong", koja gradi fabriku guma u Zrenjaninu, definitivno bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da za prvu fazu radova taj dokument nije… »

"Borio sam se do poslednjeg poena, po tome me pamtite"

N1 Info 09.05.2019
Španac David Ferer istakao je da je srećan čovek pošto je završio karijeru porazom od Aleksandra Zvereva u drugom kolu mastersa u Madridu. Mladi Nemac, treći nosilac na turniru, slavio je protiv iskusnog Španca sa 6:4, 6:1, posle jednog sata i 11… »

Kojo: Vođa čopora jako nervozan, zver saterana u ćošak najopasnija

N1 Info 09.05.2019
Glumac Nikola Kojo izjavio je da je poslednja slamka spasa ukidanje idolopoklonstva, koje je imperativ u civilizovanju društva, kao i da je još uvek jedan od pet miliona, ali i napominje da je "zver saterana u ćošak najopasnija". "Vođa čopora je… »

Tači: Svako odlaganje sporazuma produbljuje jaz između Kosova i Srbije

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Tirani da je više od 90 odsto građana Kosova orijentisano ka Evropskoj uniji i NATO, ali da im se istovremeno čini velika nepravda pošto ne mogu da putuju bez viza. "Realno, Kosovo je pre više od godinu… »

U pucnjavi u Argentini lokalni zvaničnik ubijen, poslanik ranjen

N1 Info 09.05.2019
Argentinski poslanik vladajuće koalicije Ektor Olivarez teško je ranjen u pucnjavi ispred parlamenta u Buenos Ajresu, dok je funkcioner koji je bio s njim ubijen. "Obojica su izrešetana, u pitanju je namerni čin", rekao je poslanik Hoze Kano… »

Do 31. maja vanredni tehnički pregled za sva vozila javnog prevoza u Beogradu

N1 Info 09.05.2019
Sekretarijat za javni prevoz uputio je vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se vrši prevoz putnika, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica… »

Nedimović: Uskoro povoljni krediti za kupovinu oranica, kamata oko 1,9 odsto

N1 Info 09.05.2019
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je da će poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biti ponuđeni krediti na 20 godina za kupovinu oranica uz povoljne kamate koje će najverovatnije iznositi 1,9 do 1,95 odsto… »

Grabar Kitarović: Svi kandidati da sprovedu reforme i usklade politiku sa EU

N1 Info 09.05.2019
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Tirani da će Hrvatska i dalje biti zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, ali i naglasila da svi kandidati i potencijalni kandidati za članstvo u EU treba da sprovedu sve potrebne… »

Tramp smatra da je do kraja nedelje moguć sporazum sa Kinom

N1 Info 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je od kineskog kolege Si Đinpinga dobio "lepo pismo" i dodao da je do kraja nedelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom. "Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajuće na pitanje novinara o mogućem… »