Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Uoči parade u Nišu: Saobraćajne gužve, autobusa nema, neki građani "zarobljeni"

N1 Info 09.05.2019
U Nišu su u toku poslednje pripreme za sutrašnju vojno-policijsku paradu "Odbrana slobode", na kojoj će biti predstavljen deo arsenala, opreme i veština koje vojska i policija i njihovi pripadnici poseduju. Izvor: N1 Dan uoči parade, u Nišu primetne… »

Anasonović: Ne zabrinjava pad broja ljudi na protestima, neki moraju da "odmore"

N1 Info 09.05.2019
Jedna od organizatorki protesta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović ocenila je da pad broja građana koji svake subote učestvuju na protestima protiv aktuelne vlasti nije zabrinjavajući i dodala da je demokratija nešto što mora da se brani… »

Novoizabrane sudije Ustavnog suda položile zakletvu

N1 Info 09.05.2019
Novoizabrane sudije Ustavnog suda, koji su imenovani na Opštoj sednici Vrhovnog kasacionog suda, položili su zakletvu pred predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković. Predsednica Skupštine Gojković poručila je nakon polaganja zakletve… »

Vojska Južne Koreje: Severna Koreja ispalila nove projektile

N1 Info 09.05.2019
Severna Koreja danas je izvela novo ispaljivanje projektila, saopštila je južnokorejska vojska koja još nije precizirala o kakvim projektilima je reč. "Severna Koreja je ispalila neidentifikovane projektile ka istoku" iz mesta Sino-ri u provinciji… »

Grafiti "Smrt fašizmu - Vojvodina Vojvođanima" na nekoliko mesta u Novom Sadu

N1 Info 09.05.2019
Grafiti "Smrt fašizmu - Vojvodina Vojvodjanima" osvanuli su jutros u Novom Sadu. Grafite je potpisala organizacija Mlada Vojvodina i uočeni su na više mesta u glavnom gradu Vojvodine. Danas se obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu… »

Mihajlović: Zapadni Balkan i EU potrebni jedno drugom kao nikad do sada

N1 Info 09.05.2019
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je, povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope, ocenila da su Zapadni Balkan i Evropska unija (EU) potrebni jedno drugom kao nikad do sada, saopšeno je iz njenog kabineta. "Srbiji i svim… »

Mogerini na Samitu EU: Balkan u Uniji treba da nam bude prioritet

N1 Info 09.05.2019
Lideri EU treba da gledaju na budućnost Balkana u EU kao na prioritet za svoj ekonomski prosperitet, bezbednost regiona i cele Unije, istakla je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, koja je na samit EU u Sibinj stigla sa Procesa Brdo-Brioni u… »

Rakić Vodinelić: Kakav je to doktor Siniša Mali od 93 procenta

N1 Info 09.05.2019
"Izveštaj o doktoratu Siniše Malog sam doživela kao ozakonjenje nedozvoljenih radnji, kao da sad treba da legalizujemo sitno kraduckanje tuđih duhovnih tekovina. Volela bih da mi kolege objasne kako zamišljaju 93-procentnog doktora Sinišu Malog"… »

Priča o devojčici ubijenoj u Aušvicu osvojila Instagram

N1 Info 09.05.2019
Priča o 13-godišnjoj devojčici ubijenoj u nacističkom logoru Aušvic, pre više od 75 godina, postala je novi hit na Instagramu nakon što su izraelski milijarder Mati Kohavi i njegova ćerka Maja odlučili da njenu istinitu životnu priču predstave… »

Novi dan o vojnoj paradi u Nišu

N1 Info 09.05.2019
Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije "Odbrana slobode", a povodom Dana pobede, počinje u 11 sati u Nišu. Kako je najavljeno, videćemo svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona… »