Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.05.2019

Tužba stigla na adresu porodice Kremenko, pa kontratužba za diskriminaciju

N1 Info 09.05.2019
Mnogi se sećaju kultnog crtanog filma porodica "Flintstones", ipak malo je onih koji znaju da i u pravom životu postoji kuća poput one u kojoj je živeo Fred Kremenko sa porodicom. Izvor: Agencije / N1 Iako na prvi, pa i drugi pogled deluje kao zabavni… »

Kepa i Azar heroji Čelsija za englesko finale LE

N1 Info 09.05.2019
Arsenal je u finalu Lige Evrope! Pjer Emerik Obamejang je heroj pobede londonskog tima u Valensiji. Nakon boljeg izvođenja penala u finalu im se pridružio Čelsi. Arsenal je u finalu Lige Evrope. Sa pristojnom prednošću Arsenal je otišao u Valensiju… »

Lideri EU se obavezali na jedinstvo, uprkos podelama

N1 Info 09.05.2019
Lideri Evropske unije (EU) su se na neformalnom samitu u rumunskom gradu Sibinju založili za jedinstvo, uprkos unutrašnjim podelama i odlasku Velike Britanije iz članstva (Bregzit), javila je agencija AP. "Svet ne spava. Treba da budemo inovativni i da… »

Spaseno 36 migranata kod libijske obale

N1 Info 09.05.2019
Italijanska mornarica saopštila je da je spasila 36 migranata sa broda u međunarodnim vodama kod libijske obale. U brodu je među migrantima bilo osmoro dece i dve žene, navela je mornarica i dodala da su migranti bili oko 140 kilometara od libijske… »

Bivši analitičar u SAD optužen za prenošenje poverljivih informacija

N1 Info 09.05.2019
Bivši američki obaveštajni analitičar Danijel Everet Hejl optužen je da je preneo medijima informacije o tajnom vojnom programu ciljanih ubistava bespilotnim letelicama za vreme predsednika Baraka Obame, saopštilo je američko Ministarstvo pravde… »

Komisija UN za Siriju: Konflikt u Idlibu bi mogao da bude katastrofalan

N1 Info 09.05.2019
Komisija UN za Siriju upozorila je da bi sukob u provinciji Idlib na severozapadu Sirije mogao da se pretvori u nezamislivu ljudsku i humanitarnu katastrofu, javila je agencija AP. Predsednik te komisije Paulo Pinjeiro ocenio je da bi sukobi mogli da… »

Colosseum Sports Tech Summit - saznajte kako tehnologija menja sport

N1 Info 09.05.2019
Saradnja Srbije i Izraela, u oblasti IT sve je veća. Proširena je i na sport, pa se uz saradnju izrelskih kompanija u Beogradu organizuje Colosseum Sports Tech Summit, na kojem će se pronaći IT rešenja za unapređenje sporta. Tehnologija menja sport… »

U Los Anđelesu zaplenjeno 1.000 komada oružja

N1 Info 09.05.2019
Više od 1.000 komada oružja i veliko skladište municije zaplenjeno je u jednoj kući u luksuznoj četvrti Los Anđelesa, saopštila je lokalna policija u SAD. Prema snimcima koje je emitovala policija, zaplenjene su polu-automatske puške, pištolji… »

Članica grupe Pusi rajot privedena u Moskvi, kao i šest njenih prijatelja

N1 Info 09.05.2019
Članica ruske grupe "Pusi rajot" (Pussy Riot) Veronika Nikulšina i šest njenih prijatelja privedeni su u Moskvi, izjavio je neimenovani portparol benda. Nikulšina i njena četiri prijatelja privedena su u domu jednog od njih tokom prethodne noći, a… »

Otkrivena nova vrsta letećih dinosaurusa

N1 Info 09.05.2019
Kineski naučnici otkrili su novu vrstu letećih dinosaurusa koji su svojim izgledom podsećali na šišmiša, prenosi CNN. Ovo otkriće baca sasvim novo svetlo na proces kako su se dinosaurusi razvili u ptice. Fosilni ostaci ove neobične vrste… »