Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Mitropolit Amfilohije opleo po Đukanoviću! Milo se od muke hvata za glavu!

Alo 02.11.2019
Mitropolit Amfilohije je, komentarišući navode crnogorskog predsednika, rekao da Mitropolija crnogorsko-primorska nije ničija "filijala" i da Milo Đukanović pokušava da gradi identitet Crne Gore na lažnim istoričarima. Crnogorski predsednik Milo… »

Plenković: Granični spor sa Slovenijom neće blokirati naš ulazak u Šengen

Kurir 02.11.2019
Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je da granični spor sa Slovenijom neće blokirati hrvatski ulazak u šengenski prostor, poručivši da ni Hrvatska ni Slovenija ne bi bile članice EU da je taj problem relevantan u tom kontekstu. "Kao prvo… »

Kolindina frizerka ima "diplomatsko" mišljenje o Srbima, a sada je uhvaćena kako nazdravlja sa jednom od najvećih srpskih…

Alo 02.11.2019
Neverovatno! Pre par dana Kolindina frizerka je na svom profilu na fejsbuku, napisala šta misli o supruzi predsedničkog kandidata Miroslava Škore. Onako, ponosno ... I tek tako, ničim izazvano, njen stav je postao jedan od najšerovanijih na Balkanu… »

„Iljušin 76“ izlio više od 84 tone vode na vatru na Staroj planini

Sputnik 02.11.2019
Avion-tanker „iljušin 76“ Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo. „Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84 tone… »

Amfilohije prozvao Mila: Nadamo se da Đukanović neće izgubiti obraz bezakonjem i neljudskim antievropskim činom

Pravda 02.11.2019
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije oglasio se saopštenjem na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je rekao da je došlo vreme da se reši pitanje Crkve u ovoj državi. “Sa najviših adresa Srpske pravoslavne crkve imamo… »

Dodik zagrmeo: Ovo više nisu migranti nego kolonisti!

Pravda 02.11.2019
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da tu i ostanu. Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće moći da nosi… »

Problemi sa migrantima: Stanovnici traže pomoć hrvatske vojske

B92 02.11.2019
Stanovnici Vrgorca, graničnog područja između zapadne Hercegovine i Makarskog primorja, traže da ih hrvatska vojska zaštiti od migranata. Kako kažu, oni se ne osećaju sigurno, prenosi portal Klix.ba. Vrgorčani u ovom trenutku traže izlazak… »

Ribar pronašao telo žene na savskom izletištu!

Alo 02.11.2019
Ribar je na savskom izletišu u Brčkom pronašao telo žene i obavestio policiju. Policija je nakon prijave ribara izašla na teren i izvršila uviđaj. Portparol policije je rekao da sumnjaju da se radi o ženskoj osobi čiji nestanak je prijavljen dan… »

Brčko, ribar pronašao telo žene u Savi

RTS 02.11.2019
Ribar je na savskom izletišu u Brčkom pronašao telo žene i obavestio policiju. Policija je nakon prijave ribara izašla na teren i izvršila uviđaj. Portparol policije je rekao da sumnjaju da se radi o ženskoj osobi čiji nestanak je prijavljen dan… »

Olujni vetar pravi haos, izdato hitno upozorenje! Sutra će biti najgore! (foto)

Alo 02.11.2019
Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore izdao je upozorenje na nestabilne vremenske prilike na području Crne Gore sa kišom i jakim, na udare olujnim južnim vetrom. Iz Direktorata navode da je poslato obaveštenje svim subjektima u sistemu… »