Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Velika NATO obmana Severne Makedonije

Večernje novosti 02.11.2019
Kako je Severna Makedonija postala žrtva tuđih obaveštajnih igara i sopstvenih pogrešnih procena. Severna Makedonija je veoma poučan primer kako prolaze države koje svoju politiku zasnivaju isključivo na diplomatiji, bez oslonca na obaveštajne… »

Linta: Obustava sudskog postupka protiv Živkovića je skandal

Vesti online 02.11.2019
Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocenio je danas kao skandaloznu odluku hrvatskog pravosuda da obustavi sudski postupak protiv hrvatskog veterana Marijana Živkovica, kome se sudilo za razbijanje cirilicnih… »

Družba sa otrovnicama: Šumar iz Banovića se ovako igra sa poskocima (video)

Blic 02.11.2019
Edin Numanović, šumar iz Banovića, ne plaši se zmija otrovnica, nego se sa njima vješto igra. Na snimku se vidi kako se ovaj ljubitelj prirode druži sa najotrovnijim zmijama na području BiH. Hrabrost ili ludost? Prosudite sami.… »

Izbo brata pred majkom: Pomahnitali Sarajlija ostaje iza rešetaka

Blic 02.11.2019
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Velidu Alagiću zvanom Vela, koji je osumnjičen da je u četvrtak u stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje nožem izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića, saznaje Avaz. Pritvor… »

Kin za RSE: Populizam je autoimuna bolest demokratije

Slobodna Evropa 02.11.2019
Novi populizam je autoimuna bolest demokratije, jer se hrani uz pomoć demokratskih institucija, kaže za RSE Džon Kin (John Keane), profesor Univerziteta u Sidneju. "Šta može biti demokratskije nego vođenje politike u ime naroda? Populističke… »

Prijem u NATO odlaže vanredne izbore u Severnoj Makedoniji?

Večernje novosti 02.11.2019
Zaev prvi put ističe i otvorenu mogućnost „da se datumk izbora može promeniti zbog NATO" Skoplje od stalnog dopisnika „Novosti“ Sigurna funkcionalna država mora biti spremna početkom iduće godine, za formalnu ratifikaciju Protokola o prijemu… »

Dijelovi vozila razbacani po ulici: Četiri osobe povređene u sudaru u Banjaluci

Blic 02.11.2019
Četiri osobe povređene su u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u Karađorđevoj ulici u Banjaluci. Kako je potvrđeno iz PU Banjaluka nesreća se dogodila jutros oko 9.35 kada su se u Karađorđevoj ulici sudarila dva putnička automobila… »

"Greške napravljene već prvog dana": Nema pomaka u istrazi ubistva Lane Bijedić

Blic 02.11.2019
Dvadeset i šest dana je prošlo otkad je ribar u reci Studenčici, te kobne nedelje, ugledao telo devojke za koje se kasnije ispostavilo da pripada Lani Bijedić (19) nesuđenoj studenkinji građevine International Burch univerziteta iz Sarajeva i ćerke… »

Mektić: Nisam učestvovao u telefonskoj sednici Saveta ministara na kojoj je usvojen sporni izveštaj Agencije

Blic 02.11.2019
Ministar bezbednosti u Savetu ministara u tehničkom madatu Dragan Mektić izjavio je da nije učestvovao u telefonskoj sednici Saveta ministara na kojoj je usvojen izveštaj Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH, ali da bi ga verovatno… »

Posla ima za najmanje: 5.000 radnika Kako spasiti IT industriju u BiH

Blic 02.11.2019
IT sektor u Bosni i Hercegovini mogao bi da zaposli najmanje 5.000 stručnjaka, što bi omogućilo da prihodi ove industrije za samo dve godine narastu na milijardu KM, a to bi bio rast od skoro 50 odsto, naveli su u “Bit Alijansi”, pozivajući se na… »