Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Snažan zemljotres pogodio BiH

Politika 02.11.2019
SARAJEVO – Zemljotres jačine 5,1 stepeni po Rihteru, kako je prvobitno zabeležio Evromediteranski seizmološki centar (EMSC), potresao je danas centralno područje BiH, a osetio se i u okolini Sarajeva. Pomeranje tla je registrovano u 15:13 minuta po… »

Uhapšeni crnogorski inspektori koji su snimljeni da uzimaju mito

N1 Info 02.11.2019
Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su u subotu ujutru pošto je pre dva dana objavljen snimak kako reketiraju jednog lokalnog biznismena, a zbog čega je ostavku podneo resorni ministar. Inspektorima se na teret stavlja… »

Migranti dolaze u Bosnu kao kolonisti

Politika 02.11.2019
BANjALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu. Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće… »

Košarac: Šarović nastavlja da ignoriše interese Srpske

Blic 02.11.2019
Predsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović SDS nastavio da ignoriše interese Republike… »

Dodik: Reforme su potrebne zbog nas a ne zbog EU

Politika 02.11.2019
Amerikanci će da me označavaju kao nekog ko blokira „napredak” u BiH sve dok budu svoj interes proglašavali za naš i stavljali ga iznad interesa srpskog naroda u BiH, pa i ukupne BiH, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik… »

Zaev: Izbori će biti 12. aprila, naš ulazak u NATO treba da ratifikuje još samo Španija

Kurir 02.11.2019
"Političke stranke treba da pripreme liste kandidata za prevremene parlamentarne izbore 12. aprila 2020, jer ceo postupak oko ratifikacije pristupnog protokola za učlanjenje Severne Makedonije u NATO očekuje se da bude okončan do 11. februara, kada se… »

Buktinja u goraždu: Vatra za deset minuta progutala farmu za uzgoj pilića

Blic 02.11.2019
U naselju Hubjeri na samoj granici između Goražda i Novog Goražda sinoć posle 20 sati u potpunosti je izgorio objekat za uzgoj pilića u vlasništvu Zaima Hubjera. Požar koji je najverovatnije uzrokovala peć koja je zagrejavala prostoriju, u samo… »

"BiH ide u propast" Dodik tvrdi da bi zasebne zajednice – Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna bile uspešnije

Blic 01.11.2019
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nema budućnost i da ide u propast, te da je nezabeleženo u svetu da jedna zemlja godinu dana nakon izbora nema formiranu vlast. Prema njegovim rečima, BiH ovakva kakva je, nije trebalo ni… »

"Smeta što sam Srpkinja, zato država ne reaguje na napad": Jelena o brutalnom prebijanju u Beranama

Večernje novosti 02.11.2019
Samohrana majka kaže da je razočarana odnosom države na brutalni napad. „Ja sam suze isplakala, krv ću da operem, deca će zaboraviti vremenom, bolovi će proći, ja ću opet moći da radim i izdržavam svoju decu poštenim radom. Ja dosije nemam… »

Srbin i Makedonac pali u Zagrebu zbog heroina: U auspuh sakrili oko 2 kg droge, ali nisu zavarali Mašu! (foto)

Kurir 02.11.2019
Srbin i Makedonac privedeni su u Zagrebu zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama. U proveri automobila srpskih registracija, po nalogu suda, u prerađenom delu auspuha, pronađena su ukupno četiri paketa… »