Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Zemljotres jačine 5,1 stepen u blizini Mrkonjić Grada, osetio se i u Sarajevu

N1 Info 02.11.2019
Zemljotres jačine 5.1 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je u blizini Mrkonjić Grada, javlja EMSC. Podrhtavanje tla osetilo se u Sarajevu, Zenici, Bugojnu, Banjaluci, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Travniku i okolnim mestima, a EMSC mapa pokazuje da se… »

Uhapšeni građevinski inspektori: Crnogorski biznismen ih snimio kako mu traže pare, zbog skandala i ministar podneo ostavku…

Kurir 02.11.2019
Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su nakon što je pre dva dana objavljen snimak kako reketiraju jednog lokalnog biznismena, zbog čega je ostavku podneo resorni ministar. Njima se na teret stavlja da su primalo mito… »

Dodik: Migranti su sve više kao kolonisti

RTV 02.11.2019
BANJA LUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu. Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće… »

Košarac: Šarović nastavlja da ignoriše interese Srpske

Blic 02.11.2019
Predsedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović SDS nastavio da ignoriše interese Republike… »

Dodik: Prošlo je vreme međunarodnog intervencionizma

Novi magazin 02.11.2019
Srpski član Predsednštva BiH Milorad Dodik izjavio je da će ga Amerikanci, poput specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metjua Palmera, označavati kao nekoga ko blokira "napredak" u BiH sve dok svoj interes u ovoj… »

Zaev: Izbori će biti 12. aprila, naš ulazak u NATO treba da ratifikuje još samo Španija

Kurir 02.11.2019
"Političke stranke treba da pripreme liste kandidata za prevremene parlamentarne izbore 12. aprila 2020, jer ceo postupak oko ratifikacije pristupnog protokola za učlanjenje Severne Makedonije u NATO očekuje se da bude okončan do 11. februara, kada se… »

Buktinja u goraždu: Vatra za deset minuta progutala farmu za uzgoj pilića

Blic 02.11.2019
U naselju Hubjeri na samoj granici između Goražda i Novog Goražda sinoć posle 20 sati u potpunosti je izgorio objekat za uzgoj pilića u vlasništvu Zaima Hubjera. Požar koji je najverovatnije uzrokovala peć koja je zagrejavala prostoriju, u samo… »

Dodik: Bosna i Hercegovina ide u propast

Sputnik 02.11.2019
Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je nezabeleženo u svetu da jedna zemlja godinu dana nakon izbora nema formiranu vlast. Prema njegovim rečima, BiH ovakva kakva je, nije trebalo ni da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i… »

Oglasila se Jelena koja je brutalno prebijena u Beranama: Smeta što sam Srpkinja, pa crnogorska vlast ne reaguje! Ja sam suze…

Kurir 02.11.2019
Jelena Krstić, koju je brutalno pretukao Muhamed Ramusović zvani Mede, u utorak oko 15 sati, kaže da je problem to što je Srpkinja jer da je druge nacionalnosti veruje da bi "premijer preorao Berane". "Ja sam suze isplakala, krv ću da operem, deca… »

Državljanin Srbije uhapšen u Hrvatskoj, zaplenjen heroin

RTS 02.11.2019
Hrvatska policija je uhapsila državljane Srbije i Severne Makedonije. U zaplenjenom automobilu, srpskih registarskih oznaka, pronađeno više od dva kilograma heroina. Uhapšeni su državljanin Severne Makedonije (39) i državljanin Srbije (62), zbog… »