Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Stravičan požar u Hrvatskoj: Bračnom paru vatra progutala dom i ušteđevinu! 40 vatrogasaca nije moglo da se izbori sa…

Kurir 02.11.2019
"Kad je čuo za požar i došao ovamo iz Virovitice, rekao sam mu neka prespava u maloj vikend kući koju imamo u blizini, nije želeo. Otišao je i rekao da se verovatno više neće vratiti ove zime. Teško je... Baš nam je pričala snaja da će još… »

"Književnost čini život lepšim": Susret mladih pesnika iz regije u Bijeljini

Blic 02.11.2019
Deseti susreti mladih pesnika “Na Filipovim stazama”, koji se danas održavaju u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini, okupili su trinaestoro osnovaca i srednjoškolaca iz RS, Srbije i Hrvatske. Pesnički susreti deo su tradicionalne… »

Iz BiH u misiji bolje budućnosti stanovnika Šri Lanke

Slobodna Evropa 02.11.2019
Božana Ivelić - Katava, dugogodišnja djelatnica Međureligijskog vijeća BiH, živi na Šri Lanci. Riječ je o otočnoj azijskoj državi, sa oko 22 milijuna stanovnika, u kojoj su ratni sukobi prestali prije desetak godina. Ova zemlja i dalje ima puno… »

Zvona uzbune nad rekom Tarom: Da li će "suza Evrope" preživeti?

Večernje novosti 02.11.2019
Za njenu sudbinu strepe ekolozi, kao i nevladin sektor. DA li će "suza Evrope", reka Tara, koja protiče svojim tokom i kroz prostor gde se gradi auto-put, deonica od Smokovca do Mateševa (41 km) preživeti? Za njenu sudbinu strepe ekolozi, kao i… »

Niko ih više ne posećuje: "Dečaka Hrabrost" i bolesnog oca svi zaboravili

Blic 02.11.2019
Niko nas više ne posećuje niti pita kako smo, priča Petar Đurić (59) iz bijeljinskog sela Ljeljenča, koji se sa bolešću i teškom svakodnevicom i dalje bori zajedno sa sinom Gojkom (14), a koji je u regionu stekao nadimak "Dečak Hrabrost"… »

Novi detalji ubistva Jovana Klisića: Traga se za dva napadača, a sumnja se da je likvidacija odgovor na ranjavanje Jovana…

Kurir 02.11.2019
Policija traga za dva nepoznata napadača koji su hicima iz vatrenog oružja ubili Jovana Klisića i ranile Veselina Gardaševića ispred barskog restorana “Savoja”. Nakon što je ispaljen rafal u pravcu Klisića i Gardaševića, pobegli su, a… »

Novinar rekao da su napadi na Kolindu primitivni, pa ga isprozivala bivša pevačica Magazina: Primitivizam su gladna deca po…

Kurir 02.11.2019
Nekadašnja pevačica Magazina, Ljiljana Nikolovska, obratila se dugogodišnjem hrvatskom novinaru Goranu Miliću koji je napisao da je ono što se radi predsednici Kolindi Grabar-KItarović "ekstreman oblik primitivizma i mržnje". Nikolovska, koja danas… »

Bajkovito mesto koje će vas ostaviti bez daha!

Alo 02.11.2019
I posle osam vekova u Štavi se rađaju riđa deca. U bajkovitom selu Štava - iznad kojeg se ponosno uzdiže Pančićev vrh, a ispod kojeg je Lukovska Banja sa nadaleko poznatim čudotvornim izvorima termomineralne vode - i dalje žive preci Saksonaca… »

"OHR treba da zatvori svoja vrata": Šta piše u izveštaju Vlade RS Savetu bezbednosti UN

Blic 02.11.2019
Kancelarija visokog predstavnika OHR treba da se odrekne nelegalnih “bonskih ovlašćenja” i zatvori svoja vrata, poručuje se u 22. Izveštaju Vlade Republike Srpske upućenom Savetu bezbednosti UN. U Izveštaju se ističe da samoprisvojena… »

(Polj)ubi Srbina – umesto mržnje ljubav u zagradama

RTS 02.11.2019
Zadranin Jure Zubčić ima u poslednje vreme dosta posla. Ne propušta da proustaške grafite kojima pojedini njegovi sugrađani „krase” Zadar, prepravi u miroljubive. Jedan od najpoznatijih mu je onaj „Poljubi Srbina”. Gradski odbornik… »