Balkan arhiva vesti 02.11.2019

„Nema veze odakle su radnici, samo da su što jeftiniji“

Vesti online 02.11.2019
Evropska unija prošle godine je izdala 3,22 miliona dozvola za boravak strancima koji nisu građani EU. Dozvole se izdaju radi zapošljavanja, obrazovanja, porodičnih razloga, prava na azil i supsidijarnu zaštitu. Među 13 država koje prednjače po… »

Husejn iz gračanice migrantima u Vučjaku podelio 700 obroka: Ono što sam video teško može da se shvati, užasnut sam

Kurir 02.11.2019
Poznat po dobročinstvu, hadžija Husejn Tursunović iz gračaničkog naselja Stjepan Polje posetio je migrante u kampu Vučjaku kod Bihaća i podelio im 700 obroka. Kaže da je dirnut migrantskim sudbinama, njihovim bekstvom od rata, teškim putem do… »

Hrvatska je jedina zemlja u Evropi koja je gonila veštice sve do 18. Veka: Tortura kroz koju su prolazile je ravna paklu, a…

Kurir 02.11.2019
Širom Evrope je u srednjem veku, ali i kasnije, ubijeno na hiljade žena koje su bile optužene za veštičarenje. Kada je došlo vreme prosvetiteljstva, u Evropi je konačno prestala ta stravična praksa, ali ne i u Hrvatskoj, gde se nastavila sve do… »

Slučaj teško obolele Dervenćanke: Poslodavac ima osam dana da Slobodanku vrati na posao, a potom mu sledi kazna!

Večernje novosti 02.11.2019
U rešenju inspekcije naglašeno je da će protiv pravnog i odgovornog lica biti preduzete mere u skladu sa zakonom. SLOBODANKA Todorić (52), teško obolela radnica derventskih sestrinskih fabrika obuće "Amike" i "Relaks Bosne", koje su pod jednim… »

Čajničani obnavljaju ski-stazu

Večernje novosti 01.11.2019
Ski staza, izgrađena u Čajniču 1984. godine na padinama Stražbenice, zbog zastarele opreme se godinama u nazad nije koristila, ali će uskoro početi njeno obnavljanje. ČAJNIČE - Ski staza, izgrađena u Čajniču 1984. godine na padinama… »

Dušan svedoči o lepoti života na dedovini: Odabrao miran život na selu, evo šta poručuje drugima

Večernje novosti 01.11.2019
Dušan otkriva u čemu bi mogla biti prednost i lepota ostanka. Dušan Radoja je jedan od retkih mladih visokobrazovanih ljudi koji smatra da se na selu može lepo živeti od svog truda i rada. Tokom rata je bio izbegao u Srbiju, pa zatim jedan period… »

Proradile makaze za dužnike: Stotinak domaćinstava bez struje u Kozarskoj Dubici

Blic 01.11.2019
U Kozarskoj Dubici, zbog dugova, isključeno je stotinjak potrošača električne energije. Među njima je najviše domaćinstava, a ukupno dugovanje zbog kojeg su električari posegli za ovom drastičnom merom je približno 70.000 KM. U pokušaju da… »

Odlučni da ponovo pokušaju: Temperatura pada, migranti iz Bihaća krenuli ka boljem životu (video)

Blic 01.11.2019
Grupa migranata krenula je iz Bihaća ka granici sa Evropskom unijom, odnosno Republikom Hrvatskom. Naime, reč je o jednoj grupi migranata u sklopu talasa više grupa koje su otišle danas iz grada Bihaća. Primetno je danas u gradu na Uni da se veliki… »

Vesela družina: U šestočlanu porodicu Krajišnik stigli su blizanci, Zorica i Mihajlo

Blic 01.11.2019
U šestočlanu porodicu Krajišnik iz Ivanića u Istočnom Sarajevu stigli su i blizanci. Dajana i Rade već imaju četvoro dece, dve devojčice i dva dečaka, Sunčicu, Lanu, Nenada i Zdravka. Sada su dobili Zoricu i Mihajla, tako će se zvati. Većeg… »

Povećan broj obolelih u semberiji: Pet odsto đaka ne dolazi na nastavu

Blic 01.11.2019
Na području Semberije povećan je broj građana koji imaju simptome prehlade, međutim u vrtićima i školama za sada nije primećen veći broj izostanaka dece. U prvoj polovini oktobra, domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su Institutu za javno zdravstvo… »