Snimak Putina samog u crkvi izazvao buru: "Meškolji se, vidi se da mu je nelagodno": Održana božićna liturgija samo za ruskog predsednika (video)

Blic 07.01.2023
Snimak Putina samog u crkvi izazvao buru: "Meškolji se, vidi se da mu je nelagodno": Održana božićna liturgija samo za…

Snimak zamišljenog i usamljenog ruskog predsednika Vladimira Putina u potpuno praznom Sabornom hramu Blagoveštenja u Kremlju tokom božićne liturgije obišao je svet. U hladnom hramu (Putin je u kožnoj bundi) nalaze se samo sveštenik, za koga neki mediji tvrde da je verovatno pripadnik FSB, i predsednikov zvanični fotograf i snimatelj državne televizije Rusija 1, i to na pristojnoj udaljenosti. I niko drugi.

Putin pomalo zbunjenog pogleda stoji pored neokićene jelke, na snimku se vidi da se kreće, pa jedni misle da je to zbog hladnoće, a drugi zato što mu je neprijatno. Ali tužni snimak usamljenog Vladimira Putina nije ništa novo. Kako god bilo, Putin već treći Božić ima ekskluzivnu liturgiju za sebe. Sve je počelo tokom pandemije kada je postao usamljen i izolovan od „sveta”. Recimo, 2021. godine bio je još usamljeniji i izolovaniji – na ostrvu Lipno u crkvi

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »