Obožavate domaću kafu, ali ovo sigurno niste znali o njoj – saznajte koji su to pozitivni uticaji omiljenog napitka na celokupno zdravlje (infografik)

Blic 15.08.2024
Obožavate domaću kafu, ali ovo sigurno niste znali o njoj – saznajte koji su to pozitivni uticaji omiljenog napitka na…

Šoljica domaće kafe predstavlja jutarnji ritual bez kojeg mnogi ne bi mogli ni da zamisle početak dana. Mnogima prija da na poslu naprave barem jednu pauzu i popiju svoj omiljeni napitak. A kakav je tek gušt popiti jednu kaficu posle ručka, da i ne govorimo. Takođe, podrazumeva se da je kafa neizbežan sastojak svakog viđanja s dragim ljudima, bilo da je reč o porodici, rodbini, prijateljima ili komšiluku.

Međutim, nauka je pokazala da domaću kafu posebnom ne čine samo njen zanosni miris i ukus, već da ona predstavlja hedonistički užitak i da ima brojne druge benefite. Naši svakodnevni kafeni rituali pomažu nam da budemo zdraviji i da se bolje osećamo, kako na kraće, tako i na duže staze. Zahvaljujući sastojcima kafe kao što su kofein, tanini, hlorogena i kafeinska kiselina, trigonelin, ksantini, vitamini B2, B3, B5, magnezijum, kalijum... - nekoliko šoljica dnevno

Blic »

Zabava, najnovije vesti »