"Videla sam pretučenu ženu koju je muž silovao u braku": U Srbiji zakon tradicije jači od zakona države! Trećinu silovanih žena zlostavljali partneri - zbog stida i dalje ćute!

Blic pre 2 sata
"Videla sam pretučenu ženu koju je muž silovao u braku": U Srbiji zakon tradicije jači od zakona države! Trećinu…

Polno uznemiravanje, silovanje, zlostavljane - teška krivična dela po zakonu, preteška da se prežive za žrtve. Kada su glumice i javne ličnosti pre nekoliko godina progovorile o svom iskustvu, otvorile su Pandorinu kutiju potisnutih i od javnosti i nadležnih organa sakrivenih zlodela i trauma. Točak se pokrenuo - ali ipak nije otvorio pitanje seksualnih odnosa u braku za koje nije dat pristanak. Silovanje braku ostaje i dalje tabu tema.

Silovanje - tema o kojoj se retko i nerado priča, drži se u tajnosti, ne iznosi u javnost, ne komentariše. Silovanje u braku - gledano statistički, kao da ne postoji. Ličnih svedočanstava nema, o njemu se sazna ili govori tek posredno, najčešće kroz prepričavanje tuđeg iskustva. - Pre nekoliko godina sam videla pretučenu ženu, pretučenu jer je u drugom gradu stavila spiralu tajno (budući da u svom mestu nije mogla da ide kod ginekologa jer je njen muž verovao da je

Blic »

Hronika, najnovije vesti »