Извор: Слободна Европа архива вести 05.01.2016

Члан Бундестага: Имиџ БиХ је средњовјековно једноумље

Слободна Европа 05.01.2016
Јосип Јуратовић један је од најпознатијих синдикалних активиста у јужној Њемачкој, а од 2005. године члан њемачког Бундестага њемачке социјалдемократске партије (СПД). Јуратовић је био дугогодишњи повјереник Синдиката… »

Шашкор: Година велких непознаница

Слободна Европа 05.01.2016
Нова година је прошла. Тек прелијепо окићени Загреб, још увијек пуне куће гостију и честитке пријатеља подсјећају на чаролију да смо протеклих десетак дана живјели илузију бољих и веселијих дана. И бољих нас самих… »

Заједница српских општина на чекању

Слободна Европа 05.01.2016
На Косову још увек нису подузети даљи кораци након пресуде Уставног суда о формирању Заједнице општина са српском већином. Из Владе наводе да ће се у предстојећем периоду формирати радна група која ће се бавити тиме. Из… »

Предистрага о Аркановим тигровима

Слободна Европа 05.01.2016
Тужилаштво за ратне злочине започело је предистрагу против непознатих припадника некадашње Српске добровољачке гарде Жељка Ражнатовића Аркана због сумње да су починили ратне злочине. Досадашњи тужилац за ратне… »

Отказ новинарки Гојан незаконит, ХРТ је мора вратити на посао

Слободна Европа 05.01.2016
Опћински радни суд у Загребу пресудио је да је отказ новинарки Хрватске радиотелевизије (ХРТ) Елизабети Гојан био незаконит те је изрекао привремену мјеру којом ХРТ обвезује да је врати на радно мјесто коментаторице у року од… »

Рађеновић преговарао о признању кривице

Слободна Европа 05.01.2016
Бивши градоначелник Будве Лазар Рађеновић преговарао је данас у Тужилаштву о признању кривице, а из затвора би могао изаћи 13. јануара када истиче петомјесечни притвор, рекао је његов адвокат Жељко Ђукановић… »

Словачка ће у Македонију послати 25 полицајаца

Слободна Европа 05.01.2016
Словачки премијер Роберт Фицо саопштио је данас да ће Словачка 1. фебруара послати у Македонију 25 полицајаца да помогну са избјегличким таласом који, према његовим ријечима, сада успорава само лоше вријеме а не некакве… »

Турске снаге убиле 14 курдских милитаната

Слободна Европа 05.01.2016
Турске снаге сигурности убиле су најмање 14 милитана на претежно курдском југоистоку земље, саопштили су данас војни извори. У интернет саопштењу генералштаба се наводи да је члан "сеоске страже", који се борио на страни… »

Суд БиХ потврдио оптужницу против четри особе за ратни злочин

Слободна Европа 05.01.2016
Суд БиХ потврдио је оптужницу која Бориса Бошњака, Милоша Маврака, Миодрага Грубачића и Илију Ђајића терети за злочин против човјечности, односно прогон несрпског становништва из општина Гацко, Невесиње, Столац… »

Избеглице на београдској зими: Возом у бољи живот

Слободна Европа 05.01.2016
Избеглице из ратом захваћених земаља, упркос хладном времену, и даље пролазе кроз Београд. Сада их је много мање него раније, а место краткотрајног задржавања им је главна железничка станица. Међу двадесетак младића које… »