Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Пожаревац: Открили 1.120 непописаних некретнина

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) открила је у попису имовине у Пожаревцу 1.120 непописаних непокретности на које ће се убудуће плаћати порез. "Пожаревац је десети град у Србији који је, уз… »

Младић пропао кроз лед на Борковцу

РТВ 08.01.2016
РУМА - Двадесеттрогодишњи младић из Руме пропао је кроз лед кад је покушао да хода по залеђеном Борковачком језеру. Нико од присутних није могао да му приђе, због неприступачности места пропадања, али је успео сам да се… »

Спајк Ли снимио филм о албуму "Офф тхе Валл"

РТВ 08.01.2016
ЛОС АНЂЕЛЕС - Албум "Офф тхе Валл" Мајкла Џексона из 1979. године поново је у жижи јавности захваљујући документарцу Спајка Лија под називом "Мицхаел Јацксон'с Јоурнеи фром Мотовн то 'Офф тхе Валл'". Издавач "Сони Мусиц"… »

Лукшић: Између ЦГ и Русије већ има НАТО-а

РТВ 08.01.2016
ПОДГОРИЦА - О прикључењу Црне Горе НАТО-у одлуку би требало да донесе Скупштина, сматра министар спољних и европских послова Игор Лукшић, који каже да због тога нема разлога за заоштравање односа са званичном Москвом… »

КиМ: Истрага о тужиоцу који је величао шеријатско право

РТВ 08.01.2016
ПРИШТИНА - Косовске власти покренуле су истрагу због јавног наступа тужиоца Басрија Морине, који је величао предности шеријатског права и призренског имама Мазлама Мазламија, ухапшеног због подстицања тероризма, пише… »

Продаје се сафир вредан 300 милиона долара

РТВ 08.01.2016
КОЛОМБО - Један трговац драгим камењем из Шри Ланке најавио је да ће на продају ставити највећи плави звездани сафир на свету чију вредност процењује на више од 300 милиона долара. Како преноси АП, Гемолошки институт у… »

СНС: Пајтић и даље без објашњења

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Српска напредна странка питала је лидера Демократске странке Бојана Пајтића зашто није ни данас објаснио, иако је имао више медијских наступа, како је то премијер и председник СНС Александар Вучић боравио ових дана… »

Милановић: Смешна прича, Орешковић случајни мандатар

РТВ 08.01.2016
ЗАГРЕБ - Мандатар за састав нове хрватске владе Тихомир Орешковић није данас желео да коментарише изјаву Зорана Милановића да је "случајни мандатар" коју је одлазећи премијер објавио на свом фејсбук профилу. "Нисам видео… »

Линта: Скандалозна одлука сплитског тужилаштва

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је одлука сплитског жупанијског државног тужилаштва да подигне оптужницу против Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, "скандалозна". Линта… »

Од џепарца води мајку на вечеру

РТВ 08.01.2016
ДЕТРОИТ - Један шестогодишњи дечак одушевио је кориснике интернета својим џентлеменским понашањем према мајци, мада је било и оних којима се ова прича није допала. Мали Лајл, син америчке ријалити звезде Никол Полан… »