Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

Ubio suprugu i dete pa skočio sa zgrade

RTV 08.01.2016
ZAGREB - Pedesetogodišnji muškarac jutros je u Zagrebu ubio suprugu i ćerku, a potom izvršio samoubistvo skočivši sa zgrade, javila je agencija Hina. Kako je saopštila zagrebačka policija, pedestogodišnji Ž. K. skočio je u 7.30 sati sa zgrade… »

U pritvoru zbog napada na sina

RTV 08.01.2016
SREMSKA MITROVICA - Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici saopštila je danas da je jednoj osobi određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je fizički napao sina i ometao policajce koji su se nalazili u intervenciji, kao i da je rasvetljena teška… »

I "dronovi" krše red i mir

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Predlogom novog Zakona o javnom redu i miru, koji je Vlada uputila u skupštinsku proceduru, uvode se novi prekršaji, kao što je to ugrožavanje sigurnosti korišćenjem uređaja na daljinu, a neki, kao što je skitničenje, brišu iz… »

Fanovi: Novi hemijski element da se zove po Lemiju

RTV 08.01.2016
London - Fanovi benda "Motorhead" pokrenuli su peticuju da novootkriveni teški metal u Periodnom sistemu elemenata dobije naziv "Lemium", po frontmenu Ianu Kilmisteru Lemiju koji je preminuo od raka prošlog meseca, prenosi AFP. Do sada je prikupljeno… »

Venecuela: Vojska preti parlamentu

RTV 08.01.2016
KARAKAS - Oružane snage Venecuele objavile su da čvrsto podržavaju socijalističkog predsednika Nikolasa Madura, koga nastoji da svrgne opozicija desnog centra. Ovakav razvoj situacije mogao bi da izazove još dublju krizu u zemlji, navela je agencija… »

Fico traži evropsku stražu zbog napada na žene u Nemačkoj

RTV 08.01.2016
BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico zatražio je danas hitno sazivanje vanrednog samita Evropske unije o izbeglicama povodom novogodišnjih napada na žene u Nemačkoj i još nekim evropskim zemljama, i da se donese odluka o formiranju evropske… »

NS: Poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Savez hokeja na ledu Srbije otvori je poziv za volontere na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu Divizije II, Grupe B za igrače mlađe od 20 godina, koje će se održati u Novom Sadu od 17. do 23. januara. Rok za prijavu je 12. januar. Poziv… »

Pljačkaš iz Krušedola uhapšen u Irigu

RTV 08.01.2016
IRIG - Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici saopštila je danas da je u Irigu po poternici uhapšen tridesetogodišnji muškarac zbog sumnje da je izvršio tešku krađu. Kako se navodi, osumnjičeni je provalio u kuću u Krušedolu, čiji se vlasnici… »

"Ministarstvo kulture Kosova će osnivati biblioteke na jugu Srbije"

RTV 08.01.2016
BUJANOVAC - Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi najavio je danas da će Ministarstvo kulture Kosova direktno finansirati osnivanje biblioteka sa knjigama na albanskom jeziku u opštinama Preševo i Bujanovac. Kamberi je za agenciju Beta kazao da… »

LSV: Narušena prava manjina

RTV 08.01.2016
Novi Sad - Odluka o ukidanju fakultativnog učenja rumunskog jezika u školi u Jankovom Mostu je još jedan primer poništavanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je Ustavom Srbije zabranjeno, saopštila je danas Liga socijaldemokrata… »