Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

Požarevac: Otkrili 1.120 nepopisanih nekretnina

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) otkrila je u popisu imovine u Požarevcu 1.120 nepopisanih nepokretnosti na koje će se ubuduće plaćati porez. "Požarevac je deseti grad u Srbiji koji je, uz pomoć GIZ-a, završio popis i… »

Mladić propao kroz led na Borkovcu

RTV 08.01.2016
RUMA - Dvadesettrogodišnji mladić iz Rume propao je kroz led kad je pokušao da hoda po zaleđenom Borkovačkom jezeru. Niko od prisutnih nije mogao da mu priđe, zbog nepristupačnosti mesta propadanja, ali je uspeo sam da se izvuče iz vode. … »

Spajk Li snimio film o albumu "Off the Wall"

RTV 08.01.2016
LOS ANĐELES - Album "Off the Wall" Majkla Džeksona iz 1979. godine ponovo je u žiži javnosti zahvaljujući dokumentarcu Spajka Lija pod nazivom "Michael Jackson's Journey from Motown to 'Off the Wall'". Izdavač "Sony Music" objaviće 26. februara… »

Lukšić: Između CG i Rusije već ima NATO-a

RTV 08.01.2016
PODGORICA - O priključenju Crne Gore NATO-u odluku bi trebalo da donese Skupština, smatra ministar spoljnih i evropskih poslova Igor Lukšić, koji kaže da zbog toga nema razloga za zaoštravanje odnosa sa zvaničnom Moskvom. Treba razumeti ukupni… »

KiM: Istraga o tužiocu koji je veličao šerijatsko pravo

RTV 08.01.2016
PRIŠTINA - Kosovske vlasti pokrenule su istragu zbog javnog nastupa tužioca Basrija Morine, koji je veličao prednosti šerijatskog prava i prizrenskog imama Mazlama Mazlamija, uhapšenog zbog podsticanja terorizma, piše prištinski "Ekspres". Morina… »

Prodaje se safir vredan 300 miliona dolara

RTV 08.01.2016
KOLOMBO - Jedan trgovac dragim kamenjem iz Šri Lanke najavio je da će na prodaju staviti najveći plavi zvezdani safir na svetu čiju vrednost procenjuje na više od 300 miliona dolara. Kako prenosi AP, Gemološki institut u Kolombu izdao je potvrdu da… »

SNS: Pajtić i dalje bez objašnjenja

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka pitala je lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića zašto nije ni danas objasnio, iako je imao više medijskih nastupa, kako je to premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić boravio ovih dana u Dubaiju. "Takođe… »

Milanović: Smešna priča, Orešković slučajni mandatar

RTV 08.01.2016
ZAGREB - Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković nije danas želeo da komentariše izjavu Zorana Milanovića da je "slučajni mandatar" koju je odlazeći premijer objavio na svom fejsbuk profilu. "Nisam video tu Milanovićevu poruku… »

Linta: Skandalozna odluka splitskog tužilaštva

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, "skandalozna". Linta je u saopštenju podsetio… »

Od džeparca vodi majku na večeru

RTV 08.01.2016
DETROIT - Jedan šestogodišnji dečak oduševio je korisnike interneta svojim džentlemenskim ponašanjem prema majci, mada je bilo i onih kojima se ova priča nije dopala. Mali Lajl, sin američke rijaliti zvezde Nikol Polan, svakog meseca vodi majku u… »