Izvor: RTV arhiva vesti 08.01.2016

Medveđa ne zna ništa o novom prelazu

RTV 08.01.2016
KOSOVSKA KAMENICA/MEDVEĐA - Potpredsednik opštine Kosovska Kamenica Fatmir Matoši dobio je zvanični dopis iz kabineta ministarke za dijalog u Vladi Kosova Edite Tahiri da će se Priština angažovati na obezbeđivanju uslova za otvaranje prelaza… »

Političari prijavljuju rivale za korupciju

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je da je u 2015. godini Agencija podnela 15 krivičnih prijava zbog sumnje da su funkcioneri krili imovinu ili davali lažne podatke, što je kako je navela, više nego… »

NBS: Ne kupujemo luksuznu opremu

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Narodna banka Srbije reagovala je danas na navode medija da planira da kupuje luksuznu opremu za svoje restorane, i objavila da to nije tačno. U saopštenju NBS piše da su pojedini delovi tendera obustavljeni, jer je cena ponuđača bila… »

Direkcija: U toku popis imovine Tanjuga

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Popis imovine ukinute državne novinske agencije Tanjug još je u toku, a odluku o tome šta će biti urađeno sa imovinom doneće Vlada, saopštila je Republička direkcija za imovinu. U odgovoru Novinskoj agenciji Beta u vezi sa imovinom… »

Donacija EU za migrante u Srbiji

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Direktorat za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Evropske komisije (ECHO) donirao je toplu odeću i obuću za migrante i izbeglice u Srbiji, saopšteno je danas iz EU info centra. Donacija od 240 zimskih jakni i 480 pari zimskih cipela… »

Bouvi slavi 69. rođendan s novim albumom

RTV 08.01.2016
LONDON - Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi danas slavi 69. rođendan novim albumom "Black Star", posle tri godine pauze. Bouvi je krajem novembra objavio prvi singl i spot s novog albuma, čiji je muzika uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije… »

Putin sa Rencijem o energetici i Siriji

RTV 08.01.2016
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Mateo Renci razgovarali su danas telefonom o brojnim pitanjima vezano za rusko-italijansku saradnju, ali i o trgovinskim i ekonomskim odnosima između dve zemlje, saopštila je pres-služba… »

Zaoralek: Obnavljanje granica u EU razbija i NATO

RTV 08.01.2016
PRAG - Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek upozorio je danas u Pragu da bi kolaps šengena i obnavljanje unutrašnjih granica u Evropi razbilo ne samo Evropsku uniju već i NATO pošto zbog vojske na nacionalnim granicama zemlje ne bi imale koga da… »

Velika bela ajkula uginula u akvarijumu u Japanu

RTV 08.01.2016
TOKIO - Velika bela ajkula koja je pre tri dana uhvaćena i smeštena u akvarijum u japanskom gradu Okinava uginula je rano jutros. Ajkula duga 3,5 metra slučajno je uhvaćena u mrežu u vodama jugozapadno od Japana u utorak, a stručnjaci će ispitati… »

Odzvonilo piratizovanim video-igrama

RTV 08.01.2016
Beograd - Kineski hakerski forum 3DM, koji je poznat po skidanju zaštite od piraterije sa video-igara, upozorio je da kroz dve godine možda više neće biti "besplatnih" igara, imajući u vidu sve bolju anti-piratsku tehnologiju. Kako prenosi sajt… »