Извор: Ал Јазеера архива вести 21.06.2016

Вучић: Србија добија владу за десетак дана

Ал Јазеера 21.06.2016
Премијер Србије каже како све мора бити завршено до 3. јула, када путује на самит у Париз. Мандатар Александар Вучић изјавио је у уторак како ће влада Србије бити формирана у наредних десетак дана, свакако прије међународне… »

Томислав Карамарко поднио оставку

Ал Јазеера 21.06.2016
Шеф Хрватске демократске заједнице оставку поднио на конференцији за новинаре прије сједнице Предсједништва странке. Предсједник Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко поднио је оставку на ту дужност. Одлуку о… »

Видео: Приведен младић због 'покушаја убиства Трумпа'

Ал Јазеера 21.06.2016
На скупу у Лас Вегасу приведен младић јер је покушао разоружати тајног агента с 'намјером да убије Доналда Трумпа'. На скупу Доналда Трумпа, најизгледнијег кандидата републиканаца на предсједничким изборима у САД-у, у Лас… »

Ибрахимовић завршава репрезентативну каријеру

Ал Јазеера 21.06.2016
Нападач ногометне репрезентације Шведске каже да је одлука коначна и да неће играти за Шведску на ОИ. Капитен ногометне репрезентације Шведске Златан Ибрахимовић објавио је да ће се послије Европског ногометног првенства… »

Народна скупштина РС-а одбацила одлуку о попису

Ал Јазеера 21.06.2016
НСРС обавезује представнике у институцијама БиХ да користе сва средства како би се поништила одлука о објави резултата пописа. Народна скупштина Републике Српске одбацила је одлуку о објави резултата пописа становништва у Босни… »

Египат: Суд поништио одлуку о поклањању отока

Ал Јазеера 21.06.2016
Каиро је недавно одлучио поклонити два отока у Црвеном мору Саудијској Арабији, што је изазвало незадовољство. Суд у Египту поништио је поморски споразум Каира и Саудијске Арабије према којем би та држава препустила контролу… »

Казна Ногометном савезу Мађарске због нереда

Ал Јазеера 21.06.2016
Ногометном савезу Мађарске изречена казна у износу 65.000 еура због навијачког насиља. Европска ногометна федерација (УЕФА) казнила је Ногометни савез Мађарске са 65.000 еура због нереда које су проузроковали њихови… »

Њемачки суд одбацио жалбу Ердогана

Ал Јазеера 21.06.2016
Турски лидер се жалио на одлуку нижег суда и одбијање његове тужбе против директора издавачке куће 'Аксел Спрингер'. Њемачки Апелациони суд саопћио је у уторак како је одбацио жалбу турског предсједника Рецепа Таииипа… »

Смртоносни напад на јорданске војнике

Ал Јазеера 21.06.2016
У експлозији аутомобила бомбе на граници са Сиријом погинуло је шест, а рањено неколико јорданских војника. Шест јорданских војника погинуло је након што је аутомобил бомба експлодирао близу границе те државе са Сиријом… »

Нови сукоби у француској 'Џунгли'

Ал Јазеера 21.06.2016
Полиција испалила сузавац на избјеглице и мигранте у Цалаису, на сјеверу Француске. Стотине избјеглица и миграната сукобиле су се с полицијом на путу у близини прихватног кампа, познатог као "Џунгла", у граду Цалаису… »