Балкан архива вести 06.05.2017

Колинда: Пленковић има легитимитет за вођење владе

Б92 06.05.2017
Загреб -- Андреј Пленковић има легитимитет за даље вођење владе, изјавила је хрватска председница Колинда Грабар КИтаровић. Она је рекла и да могућност превремених избора "искључује до локалних избора", а да ће се након… »

Крвави обрачун две сестре у Скопљу: Изболе се кухињским ножевима!

Телеграф 06.05.2017
Сестре су се прво жестоко посвађале, не зна се око чега, па су обе дограбиле кухињске ножеве и почеле међусобно да се боду. Две сестре близнакиње из Скопља са истим иницијалима М.П. и М.П. завршиле су у болници након… »

Битка за Херцег нови: "Град изгледа као да нас је НАТО бомбардовао"

Правда 06.05.2017
Да је небо папир, а море мастило, не би се могли описати наши јади, каже за Спутњик доктор Саво Марић, носилац Новске листе која ће у недељу 7. маја учествовати на ванредним локалним изборима у Херцег Новом. Новска листа… »

Одлажу протесте "Против диктатуре", "праве паузу због енергије": Више их неће бити сваког дана, ево када и како се…

Телеграф 06.05.2017
У зависности од потеза власти учесници протеста "Против диктатуре" договараће даље активности. Учесници протеста “ Против диктатуре” окупили су се вечерас, у невеликом броју, испред Дома Народне скупштине, шетње није… »

Нова колиндина "испала": Црногорци се спрдају са хрватском председницом (фото)

Правда 06.05.2017
Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић тек је две године на функцији, а већ је направила много гафова. Последњи пре неколико дана, покушавајући да, у маниру добре дипломатске праксе, честита суседној Црној Гори улазак… »

Амир Зукић ТВ новинар године у БиХ

Н1 Инфо 06.05.2017
Директор Н1 центра Сарајево и уредник емисије Прессинг, Амир Зукић, проглашен је ТВ новинаром године за 2016. у избору Друштва новинара БиХ. Награде су додељиване у пет категорија: Писани медији, ТВ новинарство, Радијско… »

Усташко оргијање у центру Загреба: Страсти се не смирују!

Правда 06.05.2017
Иницијатива "Круг за трг" организовала је протесте на Тргу маршала Тита, испред Хрватског народног позоришта у Загребу. Учесници протеста захтевају да се има Јосипа Броза Тита избаци из имена Трга. Иницијатива је у свом захтеву… »

Нова провокација: Председник албанског парламента звао Џаферија у посету!

Правда 06.05.2017
Председавајући албанског парламента Иљир Мета данас је упутио званичан позив члану водеће странке Албанаца у Македонији ДУИ Таљату Џаферију да у својству председавајућег македонског Собрања посети Албанију. Како преноси… »

Колинда: "Зауставили смо четнички поход, сада да подвучемо црту!"

Правда 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је да је одбрана Вуковара зауставила поход четника и тзв. ЈНА у Хрватску у намери да се створи Велика Србија. Она је додала да прошлост не може да се заборави, али да не… »

Догађа се немогуће: Србин постаје потпредседник хрватске владе?!

Правда 06.05.2017
Хрватска влада ће бити реконструисана, министри који недостају биће попуњени, ако буде потребно реконструкција ће бити обимнија од минималног неопходног броја, каже председник СДСС-а Милорад Пуповац. Председник СДСС-а Милорад… »