Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Baština vredna i porodičnog nasleđa (foto)

Večernje novosti 06.05.2017
"Novosti" u poseti jedinom specijalizovanom muzeju u BiH - Muzeju policije Republike Srpske u Banjaluci. VIŠEDECENIJSKA foto-dokumentacija krvnih i seksualnih delikata, vlasništvo poznatog sarajevskog inspektora Uroša Price odnedavno je upotpunila… »

Prodavačima iz Tuzle biće obezbeđene besplatne tezge kao pomoć nakon požara

Blic 06.05.2017
U Gradskoj upravi Tuzle danas na sastanku kolegija gradonačelnika povodom požara koji je preksinoć uništio tzv. Hametovu pijacu odlučeno je između ostalog da se prodavačima pomogne u vidu obezbeđivanja štandova. Požar na buvljoj, tzv. Hametovoj… »

Ne lomite mi krušku: Kako se zbog jedne voćke komšije u banjalučkom naselju gledaju popreko

Blic 06.05.2017
Skoro 70 stanovnika Česme pristalo je da Gradu proda deo dvorišta kako bi konačno dobili pristojan put, ali dvojica komšija ne pristaju na ponuđene uslove. Gradnju decenijama iščekivanog puta u Česmi mogla bi sa spreči jedna stara kruška i… »

Operacija severna hama završena: Asadovi Tigrovi kreću ka Palmiri!

Pravda 06.05.2017
Sirijska vojna komanda je razmestila elitne Tigar jedinice Sirijske Arapske vojske iz okoline severne Hame u oblast drevnog grada Palmira, prema izveštajima lokalnih novinara i nekih vojnih izvora. Pregrupisavanje Asadovih Tigrova u Palmiri praćeno je… »

Adiko banka finansijski pomaže Narodno pozorište RS

Večernje novosti 06.05.2017
Adiko banka sponzor Narodnog pozorišta RS. BANjALUKA - Mario Ivanković, direktor Adiko banke Banjaluka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Adiko banka i u narednih dvanaest meseci… »

U požaru u Moskvi ozlijeđeno više od 30 ljudi

Slobodna Evropa 06.05.2017
U požaru koji je izbio u jednom soliteru u Moskvi ozlijeđena je 31 osoba, priopćili danas zdravstveni dužnosnici. Požar koji je izbio u zgradi u jugozapadnom dijelu Moskve u potpunosti je ugašen nakon 90 minuta, javlja agencija TASS. Kako je… »

Polemike Miša Đurković: Makedonski 5. oktobar

Večernje novosti 06.05.2017
U strahovito jadnom intervjuu, datom za jedan ovdašnji list koji vodi klasičnu pro-Zaev kampanju, potencijalni makedonski premijer napričao se o svemu i svačemu. Osam godina otkako su prvi put počeli da ih "čačkaju", a tri godine nakon što su… »

Ljubitelji parnih lokomotiva uživali u jedinstvenoj vožnji: "Ovo ima samo u Banovićima i nigde više na svetu"

Blic 06.05.2017
U organizaciji banovićkog Centra za zaštitu, razvoj i promociju turizma i Udruženja Bosanski kolosek, u Banovićima je danas upriličen program pod nazivom "Foto-safari parnim lokomotivama". Ovaj jedinstveni događaj na jedno mesto okupio je blizu 70… »

Turska izdala naloge za uhićenje dužnosnika u pravosuđu

Slobodna Evropa 06.05.2017
Turska je izdala naloge za uhićenje 23 sudija i tužitelja koji su smijenjeni sa svojih funkcija, javlja agencija Anadolija. Šest tužitelja i 17 sudija osumnjičeni su da su "pripadnici oružane terorističe organizacije". Vjeruje se da su oni… »

Nepokretna glumica sa invalidskim biciklom prešla je celu Evropu, a sada je u Makedoniji i ima važnu poruku za sve! (foto)…

Telegraf 06.05.2017
Zbog teških povreda kičme ostala je nepokretna, a zbog tog hendikepa u Evropi je izgubila sve angažmane koje je do tada imala u pozorištima. Sa specijalno dizajniranim biciklom koji se pokreće rukama, nepokretna holandska glumica turskog porekla… »