Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Kolinda: Plenković ima legitimitet za vođenje vlade

B92 06.05.2017
Zagreb -- Andrej Plenković ima legitimitet za dalje vođenje vlade, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar KItarović. Ona je rekla i da mogućnost prevremenih izbora "isključuje do lokalnih izbora", a da će se nakon toga videti. Smatra da… »

Sestre bliznakinje se žestoko posvađale, pa se izbole kuhinjskim noževima

BK TV 06.05.2017
Sestre bliznakinje istih inicijala M.P. iz Skoplja izbole su se kuhinjskim noževima usled žučne rasprave, nakon čega su prevezene u bolnicu. Incident se dogodio juče u njihovom stanu u Skoplju. Sestre su se prvo žestoko posvađale, ne zna se oko… »

Bitka za Herceg novi: "Grad izgleda kao da nas je NATO bombardovao"

Pravda 06.05.2017
Da je nebo papir, a more mastilo, ne bi se mogli opisati naši jadi, kaže za Sputnjik doktor Savo Marić, nosilac Novske liste koja će u nedelju 7. maja učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Herceg Novom. Novska lista osnovana je kao udruženje… »

Odlažu proteste "Protiv diktature", "prave pauzu zbog energije": Više ih neće biti svakog dana, evo kada i kako se…

Telegraf 06.05.2017
U zavisnosti od poteza vlasti učesnici protesta "Protiv diktature" dogovaraće dalje aktivnosti. Učesnici protesta “ Protiv diktature” okupili su se večeras, u nevelikom broju, ispred Doma Narodne skupštine, šetnje nije bilo, a prema najavama… »

Nova kolindina "ispala": Crnogorci se sprdaju sa hrvatskom predsednicom (foto)

Pravda 06.05.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović tek je dve godine na funkciji, a već je napravila mnogo gafova. Poslednji pre nekoliko dana, pokušavajući da, u maniru dobre diplomatske prakse, čestita susednoj Crnoj Gori ulazak u NATO. Ona je na svom… »

Amir Zukić TV novinar godine u BiH

N1 Info 06.05.2017
Direktor N1 centra Sarajevo i urednik emisije Pressing, Amir Zukić, proglašen je TV novinarom godine za 2016. u izboru Društva novinara BiH. Nagrade su dodeljivane u pet kategorija: Pisani mediji, TV novinarstvo, Radijsko novnarstvo, Životno delo i… »

Ustaško orgijanje u centru Zagreba: Strasti se ne smiruju!

Pravda 06.05.2017
Inicijativa "Krug za trg" organizovala je proteste na Trgu maršala Tita, ispred Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu. Učesnici protesta zahtevaju da se ima Josipa Broza Tita izbaci iz imena Trga. Inicijativa je u svom zahtevu navela da traže… »

Nova provokacija: Predsednik albanskog parlamenta zvao Džaferija u posetu!

Pravda 06.05.2017
Predsedavajući albanskog parlamenta Iljir Meta danas je uputio zvaničan poziv članu vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Taljatu Džaferiju da u svojstvu predsedavajućeg makedonskog Sobranja poseti Albaniju. Kako prenosi ATA, Meta je izrazio… »

Kolinda: "Zaustavili smo četnički pohod, sada da podvučemo crtu!"

Pravda 06.05.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je odbrana Vukovara zaustavila pohod četnika i tzv. JNA u Hrvatsku u nameri da se stvori Velika Srbija. Ona je dodala da prošlost ne može da se zaboravi, ali da ne treba živeti u njoj i… »

Događa se nemoguće: Srbin postaje potpredsednik hrvatske vlade?!

Pravda 06.05.2017
Hrvatska vlada će biti rekonstruisana, ministri koji nedostaju biće popunjeni, ako bude potrebno rekonstrukcija će biti obimnija od minimalnog neophodnog broja, kaže predsednik SDSS-a Milorad Pupovac. Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac veruje da je… »