Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Od Danske mu draži uzgoj jagoda i malina u BiH: "Nostalgija me proganjala i nisam mogao više"

Blic 06.05.2017
Sedam godina sam proveo u Danskoj. Nostalgija me stalno proganjala. Jednostavno, nisam mogao više i vratio sam se u svoje mesto, tako počinje svoju priču Nusret Nuspahić. Kada počnete otkrivati ovaj naš mali svet uvek se iznova iznenadite novim… »

Manastir Đurđevi stupovi "gazi" ka desetom veku

Večernje novosti 06.05.2017
Đurđevi stupovi, kod Berana, danas slave Đurđevdan i 804 godine postojanja. Litiju će predvoditi episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. BERANE - Danas na Đurđevdan, manastir mučenik Đurđevi stupovi kod Berana, tako nazvan jer je upamtio pet… »

Vandalizam u Trebinju: Grafiti u Dučićevoj ulici

Blic 06.05.2017
Centar Trebinja osvanuo je išaran grafitima na kojima piše „Pokret za SPS Jugoslaviju bolju od dobre SFRJ.“. Ovaj šablonski natpis našao se na fasadama skoro svih objekata u Dučićevoj ulici u Trebinju, među kojima su i dva hotela „Platani“… »

Širi se haranje automafije: Nova pljačka u Prijedoru

Blic 06.05.2017
Sa auto pijace u Prijedoru jutros oko 6 časova ukradeno je auto "audi 80", a kako saznajemo auto nije bilo na prodaju, već ga je na ovom mestu, na kojem se svake subote nude auta, parkirao Prijedorčanin. Mesto gde je bio "audi", prijedorski policijski… »

Karup Druško: Kakva ironija, Dodik najistureniji igrač u srcu NATO-a

Slobodna Evropa 06.05.2017
Ovosedmični dnevnik pisala je novinarka iz Sarajeva Dženana Karup Druško. Cijeli život sam radila u Danima, a od 2014. vodim organizaciju "Udruženje tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje". Od prošle godine i portal Avangarda. Subota, 29… »

Turski agenti preplavili BiH

Vesti online 06.05.2017
Bezbednosne strukture u Republici Srpskoj beleže pojačanu aktivnost turskih obaveštajnih službi u BiH, piše "Euroblic". Izvori lista navode da su bezbednjaci u Republici Srpskoj utvrdili sve veće prisustvo turskih obaveštajaca na ovim prostorima… »

Neuništivi opanci iz Ljubinja gaze po svetu

Blic 06.05.2017
Sedamdesetogodišnji Slobodan Popović, opančar iz Ljubinja, majstor je svog zanata i jedan od svega dva ili tri opančara u BiH, a njegovi tradicionalni hercegovački opanci, pored toga što su skoro neuništivi, stigli su i do Amerike i Australije. -… »

Orban traži Timermansovu ostavku

RTS 06.05.2017
Mađarska je zatražila ostavku potpredsednika Evropske komisije Fransa Timermansa zbog njegove izjave da je animozitet mađarskog premijera Viktora Orbana prema milijarderu Džordžu Sorosu vođen antisemitizmom. Mađarsko ministarstvo spoljnih poslova… »

Sokolac: Hodočasnici krenuli pešice na pokloničko putovanje do Ostroga

Blic 06.05.2017
Grupa od 16 hodočasnika krenula je jutros pešice sa Sokoca na pokloničko putovanje do Manastira Ostrog u Crnoj Gori da bi se na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca 12. maja poklonili ćivotu ovog svetitelja. Inicijator hodočašća Dejan… »

Grbljani neće žičaru

Večernje novosti 06.05.2017
Posle protesta stanovnika Budve i Kotora obustavljena izgradnja iznad Jaza. Građani tvrde da je gradnja nelegalna, a investitor - da ima sve papire. Nećemo žičaru iznad glava kupača na plaži Jaz, kojih je u sezoni i do 10.000. Takav objekat bi… »