Извор: Н1 Инфо архива вести 15.06.2017

Ана Брнабић мандатарка за састав нове Владе

Н1 Инфо 15.06.2017
Досадашња министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић биће мандатарка за састав нове Владе Србије, саопштио је председник државе и лидер Српске напредне странке Александар Вучић. Извор: Н1инфо "Ту одлуку… »

Осмаци полажу тест из математике

Н1 Инфо 15.06.2017
Ученици који су завршили осми разред основне школе у Србији данас решавају завршне тестове из математике. Они ће сутра решавати комбиновани тест, с питањима из пет предмета - биологије, географије, историје, физике и… »

САД забринуте због руског центра у Нишу

Н1 Инфо 15.06.2017
Сједињене Америчке Државе су забринуте због изградње руског хуманитарног центра у Србији и потенцијалног специјалног статуса за особље који је Русија тражила, рекао је високи званичник Стејт дипартмента задужен за Европу и… »

Грађани ЕУ од данас не плаћају роминг

Н1 Инфо 15.06.2017
Закон ЕУ о укидању наплате роминга људима који користе своје мобилне телефоне у иностранству данас је ступио на снагу у земљама европског блока. Држављани земља ЕУ убудуће ће моћи да обављају позиве, шаљу текстуалне… »

Вучић данас саопштава име мандатара

Н1 Инфо 15.06.2017
Име новог мандатара за састав владе биће познато данас, а саопштиће га председник Србије Александар Вучић. Вучић ће се тим поводом обратити јавности на конференцији за медије која ће почети у 18 сати, у згради… »

СПС, СНС, СПО поздравили избор Брнабић, али не и Палма

Н1 Инфо 15.06.2017
Лидер социјалиста Ивица Дачић и његов страначки колега Бранко Ружић поздравили су одлуку Александра Вучића да мандатарка за састав нове Владе буде Ана Брнабић. Вучићевом одлуком задовољни су и у његовој Српској… »

Синиша Мали: Радујем се извештају о Савамали

Н1 Инфо 15.06.2017
Радујем се извештају, и када буде доступан јавности, кад се буде видело шта се и како тамо десило, надам се, ако мене нема тамо, да ће ми се неко од вас извинити због свега што сам прошао протеклих годину дана, рекао је… »

Катар купује од САД авионе Ф-15

Н1 Инфо 15.06.2017
Катар ће од САД купити борбене авионе Ф-15 у вредности од 12 милијарди долара, резултат је договора који су две земље постигле у среду у Вашингтону, рекао је катарски министар одбране Калид Ал Атијах. Ал Атијах и његов… »

Окончана талачка криза у ресторану у Могадишу, 31 жртва

Н1 Инфо 15.06.2017
Најмање 31 човек је погинуо у нападу припадника екстремистичке групе Ал-Шабаб на ресторан у главном граду Сомалије Могадишу, рекао је портпарол сомалске владе. Напад је почео у среду увече експлозијом аутомобила бомбе… »

"Не давимо Београд" протестује испред Скупштине због Винче

Н1 Инфо 15.06.2017
Активисти Иницијативе "Не давимо Београд" данас протестују испред Скупштине Града Београда у којој се одржава седница због ситуације са депонијом Винча која гори недељама. Они су симболично запалили смеће у бурићима, на… »