Извор: РТС архива вести 18.08.2017

Вулин: Наставићемо да улажемо у одбрамбену индустрију

РТС 18.08.2017
Србија је у стању да се самостално наоружава и осваја најмодерније светске технологије, због чега је наша политика војне неутралности и одржива, изјавио је министар одбране Александар Вулин током обиласка фабрике "Борбени… »

Дечак страдао од струјног удара код Сјенице

РТС 18.08.2017
У селу Љутаје код Сјенице дошло је до несреће у којој је дечак од 11 година страдао од струјног удара док је родитељима помагао око муже стоке. Иако је одмах транспортован у Здравствени центар Нови Пазар, лекари нису успели… »

САД одобриле продају ракетних система Румунији

РТС 18.08.2017
Стејт департмент је одобрио продају Румунији ракетних система високе мобилности, у вредности од 1,25 миијарди долара, саопштила је америчка Агенција за безбедносну сарадњу. Америчка компанија "Локид Мартин", која се бави… »

Напад ножем у Вуперталу

РТС 18.08.2017
Један човек је убијен, а други је рањен у нападу ножем у немачком граду Вуперталу, на западу земље. Нападач је и даље у бекству, саопштила је полиција. "Можемо потврдити да је дошло до смртоносног напада. Један човек је… »

Српски државни врх упутио саучешће Шпанији

РТС 18.08.2017
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је писмо саучешћа шпанском премијеру Маријану Рахоју, поводом терористичког напада у Барселони. Телеграме саучешћа Шпанији упутили су и председница парламента Маја… »

Трамп: Проучите шта је радио генерал Першинг

РТС 18.08.2017
Само неколико сати после терористичког напада у Барселони, председник САД Доналд Трамп подсетио је на широко оспоравану причу о америчком генералу Џозефу Першингу, који је почетком 20. века наводно обуздао нападе муслимана… »

Код Зајечара заплењено 4.000 паклица цигарета

РТС 18.08.2017
Инспектори Пореске управе у координацији са Министарством унутрашњих послова, у месту Салаш код Зајечара, приликом прегледа путничког моторног возила пронашли су 4.000 паклица цигарета без акцизних маркица, 9.315 евра и… »

Киф: Србија поуздан партнер по питању мигрантске кризе

РТС 18.08.2017
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Велике Бртаније Денисом Кифом, који је истакао да се Србија показала као одговоран и поуздан партнер по питању мигрантске… »

Аустријанци први у Европи правили сланину у индустријским размерама

РТС 18.08.2017
Аустријанци су правили сланину и пре неколико хиљада година, а један истраживач сматра да су они вероватно први у Европи који су то радили у индустријским размерама. Истраживач Ханс Решрајтер из бечког Музеја природне… »

Иванцов: Инцко изврће чињенице

РТС 18.08.2017
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов изјавио је да високи представник Валентин Инцко изврће чињенице када каже да одлука Уставог суда БиХ одговара ставу Управног одбора Савета за спровођење мира, да РС морају омогућити то… »