Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

Министарство забранило продају и наложило повлачење два препарата

Дневник 05.10.2017
Министарство здравља Србије наложило је прошле недеље да се забране и повуку с тржишта два производа, јер могу да представљају ризик по здравље. У питању су капсуле “СлимЛине” у којима је откривена супстанца… »

Трамп повлачи подршку споразуму са Ираном?

Дневник 05.10.2017
ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп планира да следеће недеље повуче подршку нуклеарном споразуму са Ираном јер сматра да он није у националном интересу САД и тако то питање проследи Конгресу, објавио је Вашингтон… »

Руси открили идентитет одговорних за лажне претње

Дневник 05.10.2017
МОСКВА: Директор руске Федералне службе безбедности Александар Бортников саопштило је данас да је властима познат идентитет четворице држављана Русије одговорних за низ лажних претњи бомбом током септембра. Анонимни… »

Привредна комора Војводине на Сајму туризма

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Привредна комора Војводине (ПКВ) потписала је данас Споразум о разумевању и сарадњи са Пословним инкубатором - Европском мрежом предузетника Србије (ЕЕН) - Канцеларија Нови Сад на Сајму туризма. Потписници Споразума… »

Меморијални турнир “Жарко Петровић”: Новосађани надомак пехара

Дневник 05.10.2017
Другом победом на Меморијалном турниру “Жарко Петровић”, одбојкаши Војводине НС семе дошли су на корак до освајања првог места и пехара. После грчког Финикаса, црвено-бели су максималним резултатом савладали дански… »

ЦГ: У радовима у тунелу погинуо кинески држављанин

Дневник 05.10.2017
ПОДГОРИЦА: Један кинески држављанин данас је погинуо, а други је повређен приликом радова на аутопуту Бар-Бољаре у Црној Гори. Несрећа се догодила у тунелу Клопот, пренела је Телевизија Црне Горе. Увиђај и идентификација… »

Три романа Халеда Хосеинија у једној књизи

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: „Лагуна“ је припремила луксузно издање три романа Халеда Хосеинија - „Ловац на змајеве“, „Хиљаду чудесних сунаца“ и „А планине одјекнуше“ - у једној књизи. Након објављивања свог првог романа… »

Душко Тошић: Никад боља атмосфера

Дневник 05.10.2017
Универзални дефанзивац Бешикташа Душко Тошић накнадно је добио позив да се прикључи репрезентацији, након повреде Спајића. Искуство је на његовој страни и није искључена могућност да буде у стартној постави у Бечу, на… »

Даниел Аврамовски: Резултати ће бити још бољи

Дневник 05.10.2017
У четвртак су фудбалери Војводине мало изменили дневну рутину и, уместо да на терен изађу и пре и послеподне, одрадили су само један тренинг. То им је створило простор за дуже спавање и одмор, што је играчима свакако пријало… »

Муслинов “џокер” биће Љајић

Дневник 05.10.2017
Искусни селектор Муслин од првог дана квалификација наметнуо је јасан концепт игре, систем који функционише када из њега због повреда и картона испадне по нека карика. Формирао је шири круг играча на које рачуна и по потреби… »