Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

Sahrane za petak, 6. oktobar

Dnevnik 05.10.2017
Na Gradskim grobljima u Novom Sadu sutra će biti održano sedam sahrana, saopštavaju iz JKP „Lisje“. Na Gradskom groblju u Novom Sadu sutra će biti ispraćeni Zdenka Milošev (1932) u 10.30 časova, Nadežda Jerković (1926) u 11.15 časova, Boris… »

DW: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Dnevnik 05.10.2017
BERLIN: Pod naslovom "Hrvatska je svađalica u komšiluku", Dojče vele prenosi pisanje nemačke štampe koja konstatuje da zvanični Zagreb ima granične sporove sa četiri bivše jugoslovenske republike - Slovenijom, Srbjom, Crnom Gorom i BiH - a… »

Bolesti štitaste žlezde u stalnom porastu

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Oboljenja štitaste žlezde u stalnom su porastu, a samo tokom prošle godine u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije operisano je 678 takvih pacijenata. Načelnik Centra prof. Ivan Paunović kaže da je reč o pacijentima koji… »

Išiguro: Nobelova nagrada-sjajna i neočekivana vest

Dnevnik 05.10.2017
LONDON: Britanski pisac japanskog porekla Kazuo Išiguro, koji je danas proglašen dobitnikom ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, rekao je da tu nagradu nije očekivao, izrazivši nadu da će ona ohrabriti "sile dobra" u svetu. Išiguro (62)… »

Ivan Đoković otvorio jubilarni 50. Sajam turizma i 8. Sajam konjarstva i sersana u Novom Sadu

Dnevnik 05.10.2017
Jubilarni 50. novosadski Sajam turizma, kao i 8. po redu Sajam konjarstva i sersana otvoreni su danas na Novosadskom sajmu, u prisustvu brojnih gostiju i izlagača, predstavnika republičke i pokrajinske vlade, Skupštine AP Vojvodine, Vlade Crne Gore i… »

Đorđević i Đurić o socijalnoj politici na KiM

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarali su danas o sprovođenju socijalnu politiku na Kosovu i Metohiji. "Republika Srbija nastaviće da… »

Spomenik Tepiću problem, dok Barišiću nije

Dnevnik 05.10.2017
RUMA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući izjave iz Hrvatske zbog podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću, da problem predstavlja obeležje čoveku koji je dao svoj život za zakletvu vojsci, državi i zastavi, a… »

Počinje sezonsko sređivanje pijaca

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Redovno jesenje sređivanje gradskih pijaca počelo je na Najlonu, a posle toga će se nastaviti čišćenje i na manjim pijacama, poput Kameničke, Petrovaradinske, Satelitske, Temerinske i Detelinarske. Na tom poslu biće angažovano 18… »

Bečka policija upozorava navijače o javnoj bezbednosti

Dnevnik 05.10.2017
BEČ: Bečka policija, povodom utakmice između fudbalskih reprezentacija Austrije i Srbije na bečkom stadionu "Ernst Hapel", upozorava navijače na Zakon o javnoj bezbednosti. Prema tom Zakonu pristup mestu održavanja utakmice, za vreme trajanja… »

Madrid olakšava preseljenje kompanija iz Katalonije?

Dnevnik 05.10.2017
MADRID: Španska vlada doneće u petak dekret kojim će olakšati kompanijama da prebace svoju pravnu osnovu i registraciju van Katalonije, tvrde neimenovani izvori. To bi, kako prenosi Rojters, moglo da zada ozbiljan udarac finansijskom sektoru… »