Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

Školski crtež izazvao buru na društvenim mrežama

Dnevnik 05.10.2017
JAŠA TOMIĆ: Crtež jedne učenice osmog razreda Osnovne škole „Stevan Aleksić“ iz Jaše Tomića „užario“ je društvene mreže. Učenica je na času likovnog nacrtala obešenu devojku, a crtež je bio izložen u holu škole u toku likovne… »

U susret otvaranju sportske dvorane u Petrovaradinu

Dnevnik 05.10.2017
Sportska dvorana u Petrovaradinu, kako nezvanično saznajemo, svečano će biti otvorena uoči Dana oslobođenja Novog Sada. I dok o tome konačnu odluku ne potvrde predstavnici Saveta MZ Petrovaradin i Grada Novog Sada, koji je za njenu izgradnju… »

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status

Dnevnik 05.10.2017
ZVORNIK: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srbi ne smeju da propuste nijedan trenutak da obezbede svoj status političkim sredstvima, vodeći računa o očuvanju mira i stabilnosti. Dodik je novinarima u Zvorniku rekao da Srbi… »

Nov asfalt, ivičnjaci i trava na delu Bulevara oslobođenja

Dnevnik 05.10.2017
Radovi na Bulevaru oslobođenja, na potesu od Ulice Pavla Papa do Futoške pijace i Jevrejske ulice i dalje su u toku, dok su u produžetku, prema stadionu, oni završeni i ograde uklonjene. U tom delu Bulevara oslobođenja uređene su zelene površine… »

U subotu Miholjske zadušnice

Dnevnik 05.10.2017
Povodom Miholjskih zadušnica, u subotu će se tradicionalno održati pomeni na Gradskom groblju i svim drugim gradskim i prigradskim grobljima. Pošto se očekuje veća poseta, JGSP „Novi Sad” povećaće broj autobusa u pravcu Gradskog groblja… »

Krem vojvođanskog sporta na Novosadskom sajmu

Dnevnik 05.10.2017
Pokrajinski sekretarijat za sport, u saradnji sa Sporstkim savezom Vojvodine i Zavodom za sport i medicinu sporta, okupio je krem vojvođanskog sporta, osvajače olimpijskih, svetskih i evropskih medalja i priredio nesvakidašnji ugođaj posetiocima… »

Šta kada vam neko kvari magiju (Video)

Dnevnik 05.10.2017
Koliko puta ste se pitali kako neki mađioničar izvodi trik. Oduševljenje uvek prati i mala doza nerviranja zbog nepoznatog i neshvaćenog mađioničarskog trika. Međutim, u ovom videu je situacija obrnuta. Mađioničar, ali pre momak koji još uvek… »

Begečaninu tri godine za pokušaj ubistva

Dnevnik 05.10.2017
Branislav Rac (22) iz Begeča, optužen za pokušaj ubistva u Futogu 2014. godine, uz falsifikovanje isprave, odnosno pokazne karte za gradski prevoz koja je pronađena kod njega prilikom hapšenja, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na… »

Kružni tok i obnovljena pumpa menjaju ulaz u Kikindu

Dnevnik 05.10.2017
KIKINDA: Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja na ulazu u Kikindu kod Šumice su započeti pre nešto više od nedelju dana. Posao vredan oko 50 miliona dinara poveren je građevinskoj firmi „Štrabag” iz Beograda, a lokalna… »

Recept dana: Pileći batačići sa senfom

Dnevnik 05.10.2017
U slučaju da baš niste sigurni šta biste mogli da kuvate, evo sjajnog – jednostavnog, a ukusnog – predloga. Sastojci: - 1 kg pilećih batačića, - 2 kašičice pavlake, - kašičica senfa, - malo ruzmarina, - pola veze svežeg peršuna, - 100 g… »