Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

U osnovnim školama na Klisi i u Šangaju bibliotekarka pomaže đacima u učenju

Dnevnik 05.10.2017
Osim redovne pomoći pri učenju i svakodnevnim obavezama koju pruža deci iz Šangaja koja navrate u tamošnji ogranak Gradske biblioteke „Trifun Dimić”, bibliotekarka Dragana Dimitrov će od sutra pomagati i školarcima OŠ „Dušan Radović” na… »

Osećaj brade Mie Knežević sutra u Ateljeu 212

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Predstava „Osećaj brade“ Ksenije Dragunske u režiji Mie Knežević biće premijerno izvedena sutra u Ateljeu 212, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Dramaturg Dimitrije Kokanov je rekao da je Dragunska specifičan autor i da… »

Skupština: Od „konja“, do psovki

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Recitovanje, unošenje kamenja, međusobno optuživanje i nazivanje kolega poslanika pogrdnim imenima deo je skupštinskog folklora, a rasprava u parlamentu, umesto da bude politička arena, poprima elemente rijalitija, u rasponu od „konja“… »

Otvoren šesti Dunavski biznis forum

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević otvorio je na Novosadskom sajmu šesti po redu Dunavski biznis forum (DBF) pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“, rekavši da samo stabilan i dobro organizovan region može… »

Vladimir Cukić, trener vaterpolista Vojvodine: Idemo na titulu

Dnevnik 05.10.2017
Prošle godine je malo nedostajalo vaterpolistima Vojvodine da se domognu prve titule prvaka države u bogatoj istoriji. Odlučivala je jedna utakmica i na kraju su Novosađani morali da se zadovolje vicešampionskim naslovom. Ove godine u takmičenje… »

Svilanović: Važno da dođe do sastanka predsednika

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović kaže da ga ne raduje što je porasla napetost između Hrvatske i Srbije i da je važno da dođe do sastanka dva predsednika. Važno je da dođe do razgovora. Važno je i da se… »

Bečejci uspešno organizovali jubilarni 20. Međunarodni turnir

Dnevnik 05.10.2017
Džudo-klub Mladost iz Bečeja je u istom dana obeležio dva jubileja, međunarodni turnir održan je 20. put, a Memorijal „Željko Nikolić“ 10. put. Učešće je uzelo 320 takmičara iz 47 klubova iz Bosne i Hercegovine (4 kluba), Mađarske (1)… »

Beočin: Traži se partner da završi građevinu

Dnevnik 05.10.2017
BEOČIN: Opština Beočin objavila je oglas za investitore zainteresvane da završe objekat u centru mesta započet pre više godina, kada su izgrađeni samo temelji i prvi sprat. Za potrebne informacije može se doći lično u Opštinu Beočin… »

Vesti dana u slikama širom planete

Dnevnik 05.10.2017
Vodimo vas kroz vesti dana u slikama šriom planete Zemlje. Džinovska panda Nuan Nuan igra se sa granama bambusa u Centru za očuvanje džinovskih panda u Kuala Lumpuru u Maleziji. Nuan Nuan je potomak Ksing Kinga i Liang Liang, dveju džinovskih panda… »

Zamena merkatilne za semensku pšenicu u RRR

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Setva u oktobru je jedan od od najvažnijih poslova za većinu poljoprivrednika. Kako bi na najbolji način pomogli primarnu proizvodnju, ove godine, Republičke robne rezerve uz saglasnost Vlade Republike Srbije nude naturalnu razmenu semenske… »