Izvor: Dnevnik arhiva vesti 05.10.2017

Ministarstvo zabranilo prodaju i naložilo povlačenje dva preparata

Dnevnik 05.10.2017
Ministarstvo zdravlja Srbije naložilo je prošle nedelje da se zabrane i povuku s tržišta dva proizvoda, jer mogu da predstavljaju rizik po zdravlje. U pitanju su kapsule “SlimLine” u kojima je otkrivena supstanca fluoksetin, što je antidepresiv… »

Tramp povlači podršku sporazumu sa Iranom?

Dnevnik 05.10.2017
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp planira da sledeće nedelje povuče podršku nuklearnom sporazumu sa Iranom jer smatra da on nije u nacionalnom interesu SAD i tako to pitanje prosledi Kongresu, objavio je Vašington post. Američki list… »

Rusi otkrili identitet odgovornih za lažne pretnje

Dnevnik 05.10.2017
MOSKVA: Direktor ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov saopštilo je danas da je vlastima poznat identitet četvorice državljana Rusije odgovornih za niz lažnih pretnji bombom tokom septembra. Anonimni telefonski pozivi izazvali su… »

Privredna komora Vojvodine na Sajmu turizma

Dnevnik 05.10.2017
NOVI SAD: Privredna komora Vojvodine (PKV) potpisala je danas Sporazum o razumevanju i saradnji sa Poslovnim inkubatorom - Evropskom mrežom preduzetnika Srbije (EEN) - Kancelarija Novi Sad na Sajmu turizma. Potpisnici Sporazuma su predsednik PKV Boško… »

Memorijalni turnir “Žarko Petrović”: Novosađani nadomak pehara

Dnevnik 05.10.2017
Drugom pobedom na Memorijalnom turniru “Žarko Petrović”, odbojkaši Vojvodine NS seme došli su na korak do osvajanja prvog mesta i pehara. Posle grčkog Finikasa, crveno-beli su maksimalnim rezultatom savladali danski Gentofte, posle svega nešto… »

CG: U radovima u tunelu poginuo kineski državljanin

Dnevnik 05.10.2017
PODGORICA: Jedan kineski državljanin danas je poginuo, a drugi je povređen prilikom radova na autoputu Bar-Boljare u Crnoj Gori. Nesreća se dogodila u tunelu Klopot, prenela je Televizija Crne Gore. Uviđaj i identifikacija stradalih je u toku, a drugi… »

Tri romana Haleda Hoseinija u jednoj knjizi

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: „Laguna“ je pripremila luksuzno izdanje tri romana Haleda Hoseinija - „Lovac na zmajeve“, „Hiljadu čudesnih sunaca“ i „A planine odjeknuše“ - u jednoj knjizi. Nakon objavljivanja svog prvog romana „Lovac na zmajeve“, Hoseini… »

Duško Tošić: Nikad bolja atmosfera

Dnevnik 05.10.2017
Univerzalni defanzivac Bešiktaša Duško Tošić naknadno je dobio poziv da se priključi reprezentaciji, nakon povrede Spajića. Iskustvo je na njegovoj strani i nije isključena mogućnost da bude u startnoj postavi u Beču, na poziciji štopera… »

Daniel Avramovski: Rezultati će biti još bolji

Dnevnik 05.10.2017
U četvrtak su fudbaleri Vojvodine malo izmenili dnevnu rutinu i, umesto da na teren izađu i pre i poslepodne, odradili su samo jedan trening. To im je stvorilo prostor za duže spavanje i odmor, što je igračima svakako prijalo posle napornih treninga… »

Muslinov “džoker” biće Ljajić

Dnevnik 05.10.2017
Iskusni selektor Muslin od prvog dana kvalifikacija nametnuo je jasan koncept igre, sistem koji funkcioniše kada iz njega zbog povreda i kartona ispadne po neka karika. Formirao je širi krug igrača na koje računa i po potrebi oni uskaču u vatru… »