Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

У основним школама на Клиси и у Шангају библиотекарка помаже ђацима у учењу

Дневник 05.10.2017
Осим редовне помоћи при учењу и свакодневним обавезама коју пружа деци из Шангаја која наврате у тамошњи огранак Градске библиотеке „Трифун Димић”, библиотекарка Драгана Димитров ће од сутра помагати и школарцима ОШ… »

Осећај браде Мие Кнежевић сутра у Атељеу 212

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Представа „Осећај браде“ Ксеније Драгунске у режији Мие Кнежевић биће премијерно изведена сутра у Атељеу 212, најављено је данас на конференцији за новинаре. Драматург Димитрије Коканов је рекао да је Драгунска… »

Скупштина: Од „коња“, до псовки

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Рецитовање, уношење камења, међусобно оптуживање и називање колега посланика погрдним именима део је скупштинског фолклора, а расправа у парламенту, уместо да буде политичка арена, поприма елементе ријалитија, у… »

Отворен шести Дунавски бизнис форум

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић отворио је на Новосадском сајму шести по реду Дунавски бизнис форум (ДБФ) под мотом „Сви за једног, један за све“, рекавши да само стабилан и добро… »

Владимир Цукић, тренер ватерполиста Војводине: Идемо на титулу

Дневник 05.10.2017
Прошле године је мало недостајало ватерполистима Војводине да се домогну прве титуле првака државе у богатој историји. Одлучивала је једна утакмица и на крају су Новосађани морали да се задовоље вицешампионским насловом. Ове… »

Свилановић: Важно да дође до састанка председника

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић каже да га не радује што је порасла напетост између Хрватске и Србије и да је важно да дође до састанка два председника. Важно је да дође до… »

Бечејци успешно организовали јубиларни 20. Међународни турнир

Дневник 05.10.2017
Џудо-клуб Младост из Бечеја је у истом дана обележио два јубилеја, међународни турнир одржан је 20. пут, а Меморијал „Жељко Николић“ 10. пут. Учешће је узело 320 такмичара из 47 клубова из Босне и Херцеговине (4… »

Беочин: Тражи се партнер да заврши грађевину

Дневник 05.10.2017
БЕОЧИН: Општина Беочин објавила је оглас за инвеститоре заинтересване да заврше објекат у центру места започет пре више година, када су изграђени само темељи и први спрат. За потребне информације може се доћи лично у… »

Вести дана у сликама широм планете

Дневник 05.10.2017
Водимо вас кроз вести дана у сликама шриом планете Земље. Џиновска панда Нуан Нуан игра се са гранама бамбуса у Центру за очување џиновских панда у Куала Лумпуру у Малезији. Нуан Нуан је потомак Ксинг Кинга и Лианг Лианг… »

Замена меркатилне за семенску пшеницу у РРР

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Сетва у октобру је један од од најважнијих послова за већину пољопривредника. Како би на најбољи начин помогли примарну производњу, ове године, Републичке робне резерве уз сагласност Владе Републике Србије нуде… »