Извор: Спутник архива вести 11.10.2017

Амерички амбасадор: Вулинова изјава подрива имиџ Србије у САД

Спутник 11.10.2017
Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот поделио је на свом налогу на Твитеру текст „Вашингтон поста“ са насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“ и написао је да „месеци рада на побољшању… »

Укинут притвор Бранки Милић, боравиће у манастиру

Спутник 11.10.2017
Веће Вишег суда у Подгорици укинуло је притвор Бранки Милић, против које се води поступак за покушај тероризма у ноћи парламентарних избора, 16. октобра прошле године. „Решењем ванрасправног кривичног већа Вишег суда… »

Кинески план Б за Европу: Ако неће Брисел, хоће Борча

Спутник 11.10.2017
Није дуго ЕУ чекала на кинески одговор. На рампу Брисела за кинеске инвестиције у стратешким секторима ЕУ узвраћено је договором о изградњи индустријско-технолошког парка у Борчи по узору на онај у Суџоу, једног од… »

Скинуте руске заставе са Конзулата у Сан Франциску: Русија протестује (видео)

Спутник 11.10.2017
Представници САД скинули су заставе са објеката затвореног Конзулата Русије у Сан Франциску, на шта су руске дипломате протестовале, наводи се у саопштењу Амбасаде Русије у Вашингтону. „Америчкој страни је уручен одлучан… »

Ко би рекô чуда да се десе: Шоу дипломатија осваја свет

Спутник 11.10.2017
Дачић није први министар спољних послова који је увео неформално понашање у дипломатску праксу. Када је, почетком двехиљадитих отишао у посету Кини, тадашњи југословенски председник Војислав Коштуница дочекан је песмом… »

Ово је „гробље“ људске среће и модерних бракова

Спутник 11.10.2017
Професор социјалне психологије на Универзитету Нортвестерн у САД Ели Финкел истраживао је модерне везе и закључио је да већина данашњих бракова пропада због превеликих очекивања. „Главна промена која се догодила у односу… »

„Спектакуларно откриће“: Турци откопавају Светог Николу, а чека их — изненађење

Спутник 11.10.2017
Турска је сигурно једина исламска држава која непрестано тражи хришћанске светиње. Прошле недеље је из тог дела света стигла сензационална вест да је откривена гробница Светог Николе Чудотворца. Народ већ хрли ка Анталији… »

Стиже „Сумрак“: Руски снајпер најбољи на свету

Спутник 11.10.2017
Руски оружари су представили модернизовани снајпер СВЛК-14 „Сумрак“, предвиђен за далекометну паљбу. Снајпер је погодио мету на удаљености од 4.210 метра. То представља нови светски рекорд који су раније држали… »

Судбини човечанства прети финансијски цунами

Спутник 11.10.2017
Док бројне државе света штампају новац без покрића, Волстрит смишља нове механизме задуживања да тај балон од сапунице не пукне и не изазове огромну глобалну финансијску кризу, тврди у својој књизи финансијски експерт и… »

Амбасада САД у Москви: Надамо се бољем сутра

Спутник 11.10.2017
Амбасада САД у Русији неће покушати да нагађа даље кораке Москве по питању смањења броја дипломата, али погоршање билатералних односа није у интересу ни САД, ни Русије, изјавила је за Спутњик портпаролка Амбасаде САД… »