Извор: Спутник архива вести 11.10.2017

Није фантастика: Телефони ће „отпустити“ банкаре, а храну ће да купују — фрижидери

Спутник 11.10.2017
Дигитални начин плаћања је главни узрок зашто ће све већи број службеника постати вишак у банкама. И у неким банкама код нас у последње две године је тај вишак износио око хиљаду службеника. Према подацима британског… »

Ирачки суд дао налог за хапшење организатора курдистанског референдума

Спутник 11.10.2017
Ирачки суд донео је одлуку о хапшењу председника и чланова Врховне независне комисије за одржавање референдума о независности Курдистана, саопштила је ирачка новинска агенција. „Истражни суд донео је одлуку за хапшење… »

Регулација криптовалута у Русији до краја 2017.

Спутник 11.10.2017
Руске власти би могле до краја године да разраде основне принципе о регулисању емисије и обрта криптовалута, као и „мајнинга“, изјавио је новинарима министар финансија Русије Антон Силуанов. „Припремаћемо их (законодавне… »

Сирија Американцима: Распустите се

Спутник 11.10.2017
Министар иностраних послова Сирије Валид Муалем изјавио је да треба распустити међународну коалицију на челу са САД. „Треба распустити ту међународну коалицију, јер је она извршила злочин над сиријским народом. Жртве тог… »

Ердоган: Нови Пазар, мој завичај, мој најмилији град...

Спутник 11.10.2017
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је данас у обраћању грађанима у Новом Пазару да Турска жели Србији да буде земља у којој владају јединство и слога и да буде земља просперитета, због чега је спреман на… »

Како је Ана увредила грађане Србије у Бриселу

Спутник 11.10.2017
Српски новинари су, а то би премијерка морала да зна, деценијама и годинама финансијски урнисани, отпуштани, притискани, уцењивани, застрашивани, хапшени, па и убијани, и последње што им треба је да их сопствени државници… »

Објављена фотографија: Овако ће изгледати руски дресови на Мундијалу

Спутник 11.10.2017
На интернету се појавила фотографија новог дреса руске репрезентације, какав ће играчи те земље носити на Светском првенству у фудбалу 2018. Произвођач, како се наводи, остаје компанија „Адидас“. Неименовани извори тврде… »

Русија: Четворици Украјинаца суди се у одсуству

Спутник 11.10.2017
Четворици држављана Украјине који су учествовали у нападима на руске дипломатске институције на територији земље биће суђено у одсуству, изјавила је портпаролка Истражног комитета Русије Светлана Петренко. „На основу… »

Еуфорија у Новом Пазару: Слике Ердогана по целом граду, балони и поруке

Спутник 11.10.2017
Председници Србије и Турске Александар Вуцицћ и Реџеп Тајип Ердоган стигли су нешто после 13.00 у Нови Пазар, и одмах се састали са градоначелницима и председницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин… »

Мадрид пита Каталонију: Да ли сте прогласили независност?

Спутник 11.10.2017
Премијер Шпаније Маријано Рахој изјавио је да је Влада званично упитала Каталонију да ли је прогласила своју независност, након што је каталонски лидер Карлес Пуџдемон одржао свој први говор након спорног референдума који је… »