Култура архива вести 24.11.2017

Награђена нова збирка Драгице Стојановић

Данас 24.11.2017
На манифестацији "Милици у походе" у Заводу за културу Војводине у Новом Саду, данас ће у 13 сати бити уприличена свечаност доделе овогодишње књижевне награде "Милица Стојадиновић Српкиња" песникињи из Зрењанина Драгици… »

Умро Џон Хендрикс, пионир џеза

РТВ 24.11.2017
ТОЛЕДО-ОХАЈО - Џон Хендрикс, пионир џеза, певач и текстописац који је са триом Ламберт, Хендрикс и Рос популаризовао "вокалезе" стил певања у коме су речи додаване инструменталним песмама, умро је у 96-тој години. Кћерка… »

(Фото) мадона у 59. Години шокирала свет: Сликала се гола па без блама објавила фотографију!

Курир 24.11.2017
Наиме, она је позната по ексцентричним спотовима и наступима, те не може превише да нас изненади. Али фотографија коју је снимила у својој 59. години, шокирала је све. Скинула се гола, на себи је имала само огрлицу и торбу… »

Нина Јанковић донела одлуку: Глумица се опростила од позоришта!

Курир 24.11.2017
Нина Јанковић је одустала од свих пројеката на којима је до сада радила, па се тако опростила и од колега из представе “Хипноза једне љубави”, са којима је одиграла последњи пут, доиста ове сезоне. "Хвала мојој дивној екипи… »

Герикатуре у Герамусеуму

Арте 24.11.2017
Герикатуре у Герамусеуму, Живка Грозданића Гере, Железничка 168, Велико Средиште, субота, 25. новембар, 2017. у 19. часова. Кад сам се пре шесдесетак дана упустио у свакодневно цртање илустрација на локалне теме, био сам… »

Нове технологије - Технологије мишљења

Арте 24.11.2017
Нове технологије назив је дугогодишњег програма Галерије савремене уметности Културног центра панчева, орјентисаног ка производњи и промоцији садржаја намењеног едуковању и информисању стручне и шире публике о развоју и… »

Мила Турајлић: Нисмо испричали сопствену историју

Вечерње новости 24.11.2017
Млада редитељка о филму "Друга страна свега" и главној награди на фестивалу у Амстердаму. Догађаји нас већ деценијама деле и кроз породичне просторе. ДУГОМЕТРАЖНИ документарац "Друга страна свега" Миле Турајлић тријумфовао… »

Језива истина о смрти манекенке (14): Мислили су да је умрла због количине посла а онда су резултати обдукције шокирали све!

Курир 24.11.2017
Изненадна смрт била је на насловницама свих водећих светских медија. Као узрок смрти се наводила исцрпљеност, менингитис или септикемија, а потстакнута је расправа о прекомерном искоришћавању модела у модној индустрији. Но… »

На једном месту: Све што треба да знате о хроно исхрани!

Правда 24.11.2017
Уколико желите да смршате, да се храните здраво и ничега се не одрекнете, "Хроно исхрана у три фазе" је права књига за вас. Постоји милион начина да се изгуби на тежини, али само програм хроно исхране представљен у овој… »

Нора Робертс у новом роману открива древне мистерије и моћи безвремене љубави

Правда 24.11.2017
Нора Робертс не силази са листа читаности како у свету тако и код нас. Њен роман "Саша" наишао је на велико интересовање свих љубитеља писане речи ове ауторке. Саша Ригс је генијална и усамљена сликарка, која своје… »