Економија архива вести 16.01.2018

Вујовић: Банке су по дефинцији конзервативне

Б92 16.01.2018
Министар финансија Душан Вујовић изразио је очекивање да ће процес решавања проблематичних државних предузећа ући у завршну фазу. Вујовић је новинарима, на маргинама конференције Јуромани у Бечу, на питање како… »

Заблуда да око лешника нема посла, али зарада...

Б92 16.01.2018
Београд -- Породица Мијатовић, из Бачке Паланке, пре осам година почела је да се бави производњом лешника, а тек за неколико година очекује пун род тог језграстог воћа. Како тврди власник засада леске Миро Мијатовић, а… »

Пековић заложио хотел за кредит

Б92 16.01.2018
Елитним бечићким хотелом Медитеран убудуће ће газдовати подгоричка компанија Спенцер&Хилл, кошаркаша Николе Пековића. Пековић је одмах након књижења заложио хотел за нови кредит од шест милиона евра, пишу црногорски… »

Вештачка интелигенција тачнија од лекара

БизЛифе 16.01.2018
Фото: Пиксабаи У оксфордској болници истраживачи су развили вештачку интелигенцију која може дијагностиковати срчане болести и рак плућа. Тренутно, кардиолози процењују да ли постоји неки проблем само на основу откуцаја… »

Маркионе не уступа ни део Фијата

БизЛифе 16.01.2018
Фото: Бета/АП Компанија Фијат Крајслер нема намеру да дели пословање или да појединачне брендове продаје Кини или другим партнерима, каже шеф ФЦА Серђо Маркионе. “Нећемо ништа да раздвајамо. Немамо намеру да раздвојимо… »

Скоро 100 милијарди долара најављених инвестиција у електромобиле

БизЛифе 16.01.2018
Фото: Пиксабаи Досадашња најављена улагања у електричне аутомобиле глобалних компанија премашују 90 милијарди долара и ту неће стати, пише Реутерс. Улагања у електричне аутомобиле најављена до данас укључују најмање… »

Дропбокс најављује ИПО

СЕЕбиз 16.01.2018
НЕВ ИОРК - Америчка твртка за похрану података у облаку Дропбокс прва је у низу америчких технолошких компанија која је одлучила ове године изаћи на бурзу. Штовише, ако се потврде тренутачне процјене вриједности компаније… »

Амбициозан план ЕК о пластичном отпаду

БизЛифе 16.01.2018
Фото: Пиксабаи Европска комисија је објавила стратегију за управљање пластичним отпадом с циљем да се до 2030. године сва пластична амбалажа рециклира и ограничи једнократна употреба пластике. “Ако не променимо начин на… »

Највећа украјинска банка прала паре

Б92 16.01.2018
Украјинска ПриватБанк, највећа банка у земљи, коришћена је за прање новца и сумњиве трансакције најмање 10 година, саопштила је Централна банка Украјине. "Истрагом је утврђено да је ПриватБанк била у средишту великих и… »

Недимовић позвао француске фирме да улажу у Србију

Б92 16.01.2018
Србија и Француска ће унапредити сарадњу у области европских интеграција, а посебно у делу који се односи на отварање преговарачких поглавља за пољопривреду. То је речено на састанку министра пољопривреде Бранислава… »