Извор: Н1 Инфо архива вести 01.02.2018

Вучић замолио Додика да ауторитетом утиче на отварање моста

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске (РС) Милорад Додик разговарали су у Београду о инфраструктурним пројектима од виталне важности за повезивање Србије и РС. Како је саопштено из кабинета… »

ТВ Мост: Каменована кућа таште убијеног Оливера Ивановића

Н1 Инфо 01.02.2018
Мушкарац српске националности пријавио је да су непозната лица поломила стакло на његовој кући у улици Сутјеска у Косовској Митровици, саопштила је Косовска полиција. Случај је пријављен синоћ, сат времена после поноћи, а… »

Нови Сад прославио 270. рођендан, делегације из 22 града

Н1 Инфо 01.02.2018
Градоначелник и председник Скупштине Града Новог Сада, Милош Вучевић и Здравко Јелушић прославили су Дан Града, 1. фебруар на свечаном пријему са делегацијама 22 града која су побратими и пријатељи Новог Сада, као и са… »

Наташа Кандић и ФХП номиновани за Нобелову награду за мир

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Хелсиншког комитета у САД конгресмен Роџер Викер и члан Дома за спољне послове Конгреса САД Елиот Енџел номиновали су оснивачицу Фонда за хуманитарно право (ФХП) из Београда Наташу Кандић и ФХП за Нобелову… »

Тачи: Специјални суд морамо да прогутамо, неће бити укинут

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да се неће укинути Специјални суд за злочине ОВК, додајући да не треба да се укине. Тачи је на конференцији за новинаре рекао да је то став државе Косово, али да је тај суд историјска… »

Кељменди ослобођен за убиство Делалића, добио шест година

Н1 Инфо 01.02.2018
Основни суд у Приштини у четвртак је прогласио Насера Кељмендија кривим за неовлашћено поседовање наркотика у циљу дистрибуције, за шта га је осудио на шест година затвора, док је по свим осталим тачкама ослобођен… »

Вучић: Разговори у Загребу ће бити тешки, али лековити

Н1 Инфо 01.02.2018
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Београду да очекује да ће разговори у Загребу бити компликовани и тешки, али лековити и благородни. Он је казао да је посета Хрватској, планирана за 12. и 13. фебруар, дуго… »

Гости Н1: Распиривање атмосфере страха у медијима и судству

Н1 Инфо 01.02.2018
У Србији је постало популарно тужити медије или новинаре и то је последњих пар година све више изражено, јер се наше политичке елите декларативно опредељују за демократстске стандарде, али њих то не занима, оценио је… »

Краљевачки анестезиолог: Два апарата хитно склоњена

Н1 Инфо 01.02.2018
Анестезиолози у краљевачкој болници данас су поново тражили на увид потврду о функционалној исправности и безбедној употреби апарата који су у употреби у Служби анестезије са реанимацијом. Кажу да су два апарата додатно… »

Харадинај: Специјални суд неће бити укинут

Н1 Инфо 01.02.2018
Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да Специјални суд за злочине на Косову неће бити укинут, пренела је Коха. Харадинај је за Дојче веле рекао да иницијатива 43 посланика за укидање суда "изгледа… »