Извор: Н1 Инфо архива вести 01.02.2018

Ђурић: Србија наставља да води своју истрагу

Н1 Инфо 01.02.2018
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Приштина Београду није доставила никаве нове информације о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића. Извор: Тањуг "Волео бих када би нам… »

"Шта радите бре" позвали Београђане да не плате таксу за РТС

Н1 Инфо 01.02.2018
Група грађана "Шта радите бре - Марко Бастаћ" позвала је Београђане да за јануар не плате таксу за емитовање програма Радио-телевизије Србије (РТС). Носилац листе "Шта радите бре" Марко Бастаћ је на конференцији за новинаре… »

ДСС: Градоначелник и одборници да се бирају по имену

Н1 Инфо 01.02.2018
Неопходно је променити изборно законодавство како би се омогућило грађанима Београда да бирају градоначелника и одборнике по имену и презимену, рекао је председник Демокатске странке Србије, Милош Јовановић, напомињући да… »

Ловокрадице отровале четири слона у Зимбабвеу

Н1 Инфо 01.02.2018
Ловокрадице су отровале цијанидом извор воде и убиле четири слона у националном парку у Зимбабвеу, саопштили су званичници. Национални паркови Зимбабвеа саопштили су да су слонови пронађени 25. јануара у парку Хванге и да на… »

Јубилеј института за кардиоваскуларне болести "Дедиње"

Н1 Инфо 01.02.2018
Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" обележио је четири деценије рада, а председник Србије Александар Вучић том приликом поручио је да ће држава наставити да улаже у здравство и да ће се испунити захтеве за… »

Бивши каталонски званичници у притвору поднели тужбу телу УН

Н1 Инфо 01.02.2018
Три члана смењене каталонске владе која су у притвору у Шпанији, поднели су тужбу радној групи УН о произвољном притварању, саопштили су њихови адвокати у Лондону. "Њихов притвор у Шпанији представља кршење људских… »

Портпаролки Наваљног пет дана затвора

Н1 Инфо 01.02.2018
Портпаролка руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног осуђена је на пет дана затвора због позивања грађана на неодобрене демонстрације. Десетине хиљада грађана протестовале су у недељу широм Русије због одлуке да се… »

Мали: 890 милиона динара за реконструкције и уређење школа

Н1 Инфо 01.02.2018
Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је Град за потребе реконструкције и уређења школа на својој територији, ове године издвојио 890 милиона динара. Мали је, приликом обиласка реконструисане сале за гимнастику у… »

Макрон у Тунису: Арапско пролеће још није готово

Н1 Инфо 01.02.2018
Арапско пролеће није завршено у Тунису, где је тај покрет настао 2011. године, јер има задатак да успешна демократска транзиција остане модел, изјавио је у Тунису председник Француске Емануел Макрон. "Помиње се арапско… »

Антић: За већу улогу жена на свим нивоима власти

Н1 Инфо 01.02.2018
Кандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда, Александра Антића изјавио је да ће инсистирати на унапређењу положаја жена и њиховој већој заступљености у органима власти. "Жена је стуб наше… »