Војводина архива вести 16.03.2018

Отворена изложба скулптура "Антић и његово доба"

РТВ 16.03.2018
НОВИ САД - Последњег дана манифестације "Антићеви дани", члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је изложбу скулптура Драгана Раденовића, под називом "Антић и његово доба". "Завештање наших великана не… »

Три наслова у конкуренцији за награду "Душан Васиљев"

РТВ 16.03.2018
КИКИНДА - Жири за доделу књижевне награде "Душан Васиљев" за 2017. годину прогласио је ужи избор који обухвата три наслова. На списку се налазе роман Мире Оташевић „Горгоне" (Геопоетика), књига песама Огњенке… »

Мештани Тараша поставили нове платформе за гнезда рода

Дневник 16.03.2018
ТАРАШ: Мештани Тараша и ученици сеоске основне школе приредили су у овом селу, које је проглашено за Европско село рода, дочек родама, што традиционално чине годинама уназад. Поред Првоја, који је први слетео у Тараш… »

Кикинда: Изложба Данице Јевђовић у галерији Терра

РТВ 16.03.2018
КИКИНДА - У кикиндској галерији Терра, вечерас у 19 сати биће отворена изложба дела Данице Јевђовић. Даница Јевђовић (1992, Ужице), дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду на департману ликовних уметност… »

Књижевно вече у кикиндском Културном центру

РТВ 16.03.2018
КИКИНДА - Кикиндски Културни центар домаћин је промоције књиге "Одсјај свилених нити", коју потписује кикиндска списатељица Весне Ђукановић. Почетак вечерашње књижевне вечери у КЦ најављен је за 19 сати. Збирка… »

БЕСКУЋНИК

Мој Нови Сад 16.03.2018
Пише: НЕБОЈША РЕЉИН Зима. Можда неки фебруар. “Није важно”. У великом граду као што је Нови Сад, зиме су сурове, поготово за нас који немамо где да одемо, а да нас одатле не истерају. Мислим да је било минус десет… »

Белгијски локали се заштитили од гостију који односе пивске чаше

Радио 021 16.03.2018
Упркос томе што је пиво врло популарно и добро познато у Белгији, за неке туристе чини се да само пиће није довољно. Барови и кафићи у најживописнијим градовима у овој европској земљи жале се да на стотине хиљада стилских… »

Одржана трећа седница Парламента привредника

Суботица.цом 16.03.2018
У Регионалној привредној комори Севернобачког округа данас је одржана трећа седница Парламента привредника. Након радног дела, уследио је свечани део седнице на којем су додељене плакете и дипломе награђеним компанијама за… »

Едукацијом деце до еколошки освешћене свакодневице

Мој Нови Сад 16.03.2018
Компанија „Еркер инжењеринг“ је у циљу едукације најмлађих Новосађана и подизања свести грађана о очувању животне средине, донирала мини еко пунктове за сепарацију отпада приватним основним школама „Мирослав… »

Инђија: Кривина ствара проблеме у улици Јована Поповића

РТВ 16.03.2018
ИНЂИЈА - Грађани који станују у улици Јована Поповића у Инђији обратили су се за помоћ надлежним органима како би скренули пажњу на кривину која није безбедна за саобраћај, како за возила тако и за пешаке. На терен су… »