Култура архива вести 06.06.2018

Глумац је дефинитивно прошлост: Након раскида веридбе, Кајли Миног показала новог дечка! (фото)

Курир 06.06.2018
Аустралијска певачица Кајли Миног има новог дечка Пола Соломона, а реч је о првом мушкарцу који је успео да освоји њено срце након болног раскида са вереником, глумцем Џошуом Сасом. Поп звезда Кајли Миног примећена је… »

Писац Стојиљковић криви партократију за лоше стање у нишкој култури

Јужне вести 06.06.2018
Уместо стручњака, на челу културних установа у Нишу су, каже познати нишки књижевник и члан Савета за културу Дејан Стојиљковић, “дилетанти чија је једина квалификиција чланство у партији на власти”. Као главног… »

Концерт словенског октета у Белој Паланци

Јужне вести 06.06.2018
Љубитељи вокалне музике, како наводе организатори, моћи ће да присуствују концерту октета "Планика" из Словенске Бистрице, који ће се одржати у Центру за културу Беле Паланке, 9. јуна. Репертоар овог вокалног овог састава су… »

Нема места хит писцима

Вечерње новости 06.06.2018
Објављени резултати конкурса Министарства културе за откуп књига за библиотеке Србије. По броју изабраних наслова најбоље су прошли домаћи писци за најмлађе читаоце. НА овогодишњем конкурсу Министарства културе за откуп… »

Никад нећу знати како Да причам о томе а Да не плачем: Аријана Гранде проговорила о последицама са којима се бори након…

Курир 06.06.2018
Поп звезда Аријана Гранде проговорила је о траумама које има због бомбашког напада у Манчестеру током њеног концерта у тамошњој Арени, у мају 2017. године, када су погинула 22 човека. Аријана је признала да се бори са… »

Изашле провокативне фотографије глумице у топлесу: Ћерка Мајкла Џексона показала тетоваже, све у хуманитарне сврхе! (фото)

Курир 06.06.2018
Глумица Парис Џексон је, снимајући рекламу, показала своје бројне тетоваже које је направила када је навршила 18, а има их преко 50. Парис живи од око 6 милиона евра годишње, које добија из наследства које јој је оставио… »

"Овде и сада": Преписка два чудесна ума - Остера и Куција

Б92 06.06.2018
Преписка двојице великана, англоамеричких писаца Пола Остера и нобеловца Џ.М .Куција објављена је недавно као епистоларна књига "Овде и сада", а захваљујухци издавачкој кући "Самиздат Б92", која се афирмисала делима… »

Ексклузивни програм Београдске филхармоније

Пресс 06.06.2018
Заједно са чувеним диригентом Еиђијем Оуеом, Београдска филхармонија изводи несвакидашњи репертоар и то две концертне вечери заредом, у четвртак и петак (7. и 8. јуна, Коларац од 20ч). Публика ће имати прилику да чује… »

"Лифка" за Шербеџију

Вечерње новости 06.06.2018
Најављен програм и буџет 25. јубиларног издања фестивала европског филма Палић. Пред публиком сто остварења у свим селекцијама, гости из иностранства. ЈУБИЛАРНИ, 25. фестивал европског филма Палић одржаће се од 14. до 20… »

Погодите колико пута дневно погледамо у мобилни телефон

Пресс 06.06.2018
Он је наш најбољи пријатељ. Увек је ту за нас, барем док се батерија не истроши. Да ли сте знали да просечна особа откључа телефон 110 пута дневно? А да наш животни сапутник има 18 пута више бактерија него дугме за… »