Култура архива вести 06.06.2018

Интервју Милутин Обрадовић: Заробљен сам у тајнама чији је вечити чувар страх

Вечерње новости 05.06.2018
Један од најаутентичнијих и најперспективнијих уметника данашњице говори за НовостиОнлине о изложби „Обичан, малецки сан“, сновима, слободи, поразима, победама.... Након недавно завршене веома успешне изложбе под… »

Уручена признања Фонда “Бранислав Мане Шакић”

Данас 05.06.2018
Фонд за очување српског језика и неговање културе говора у електронским медијима Србије, окружења и расејања “Бранислав Мане Шакић” начео је трећу деценију постојања, у важној и јединственој мисији, преноси… »

„Лепота порока“ у новом руху – у Смедереву

Данас 05.06.2018
Култно остварење ‘српског Фелинија’ – Живка Николића, „Лепота порока“ дигитално рестаурирано у оквиру пројекта „Вип Кинотека“, биће приказано у среду, 6. јуна у Центру за културу Смедерево у 20 часова, преноси… »

Сахрањен Предраг Бајчетић: Непрекидно је стварао бољи свет

Вечерње новости 05.06.2018
На Новом гробљу у Београду сахрањен редитељ и професор Предраг Бајчетић. СВЕЧАНО, тужно и тихо, уз венце и букете црвених и белих ружа, са кишом и сунцем који су се смењивали, уз појање свештеника и хора испраћен је… »

Нови хладни рат

Вечерње новости 05.06.2018
Представљена књига Винка Пандуревића. КЊИГА "Нови хладни рат и Србија - Геополитичка стварност Срба" потпуковника др Винка Пандуревића резултат је вишегодишњег, континуираног научног и стручног праћења и анализирања… »

Синоћ у Београду откривен “Заједнички мурал за Миксалиште”

Данас 05.06.2018
Свечаним скупом у друштвеном центру Миксалиште синоћ је откривен мурал који су заједно осмислили и осликали средњешколци из Београдске уметничке школе за дизајн и нове медије и избеглице и мигранти из центара Миксалиште… »