Извор: Блиц архива вести 26.06.2018

Шести куп математичке гимназије: Наредних дана надмећу се такмичари из 12 земаља

Блиц 26.06.2018
Градоначелник Београда др Зоран Радојичић свечано је данас отворио Шести куп Матемачке гимназије - међународно такмичење из математике, информатике и физике које је у нашој престоници окупило најбоље представнике из 12… »

Муке за туристе: Зашто је Јадранско море хладно усред лета?

Блиц 26.06.2018
Туристичка сезона увелико је почела, али не како су туристи замишљали... Море је изразито хладно за ово доба године, а ево и због чега:… »

"Оно Бикес" остваја тржиште Блиског истока

Блиц 26.06.2018
Српски произвођач електро-бицикала и бицикала "Оно Бикес", након запаженог успеха модела Арцхонт и позиционирања на глобалном тржишту као једног од најзанимљивијих нових брендова у бициклистичкој индустрији, наставио је да… »

Другу годину за редом у Београду: Међународни триатлон у септембру на Ади

Блиц 26.06.2018
Свако ко воли пливање, вожњу бициклом и трчање може да се опроба у триатлону. У недељу, 23. септембра 2018. године на Ади Циганлији биће одржана, другу годину за редом, полу-ајронмен (Халф Иронман) триатлон трка 11ТРИ… »

Растргнути у чељустима белих звери: Ово су најкрвавији напади ајкула на Јадрану

Блиц 26.06.2018
Слушали смо разне приче како је Јадранско море безбедно и како опасне врсте ајкула ту не залазе, осим понекад пратећи велике бродове...али истина је потпуно другачија...… »

Органска храна на фотографијама: Необична изложба после радионица у Пољопривредној школи

Блиц 26.06.2018
У дворишту Пољопривредне школе са домом ученика ПК "Београд" отворена је необична изложба фотографија на рециклираном папиру на којима је забележен процес органске производње. Изложбом је завршен шестомесечни пројекат… »

Ципрас разговарао са Мејовом у Лондону

Блиц 26.06.2018
Грчки премијер Алексис Ципрас састао се данас са британским премијером Терезом Меј током званичне посете Лондону. Обраћајући се новинарима Ципрас рекао је да су он и Мејова разговарали о економији и могућностима за британске… »

Конте: Немачки брод с мигрантима моћи ће да пристане у Малту

Блиц 26.06.2018
Италијански премијер Ђузепе Конте тврди да ће Малта дозволити немачком хуманитарном броду "Лајфлајн" да пристане, након што му је Италија одбила улазак у њене луке. Малта би на тај начин окончала кризу од скоро недељу… »

Ђуричко: Чини ми се да у Србији падају исте националистичке кише из деведесетих

Блиц 26.06.2018
-Хрватска публика га воли из бројних филмова попут "До коске", те "Муње", који и данас, готово 20 година након што је снимљен, функционише као незаобилазна лектира бројним младим филмофилима у Хрватској и Србији. Николу… »

Бугарска: Одлука о Македонији и Албанији добра за ЕУ и регион

Блиц 26.06.2018
Бугарска министарка спољних послова Екатарина Захаријева каже да је данашња одлука Савета ЕУ о условном "зеленом светлу" за почетак преговора Македоније и Албаније добра за те две земље, ЕУ, за цео Западни Балкан и све… »