Извор: Блиц архива вести 09.05.2019

Европа оштро одговорила роханију: Поштујемо споразум са Ираном, али не прихватамо ултиматум

Блиц 09.05.2019
ЕУ и министри спољних послова Немачке, Француске и Велике Британије саопштили су данас да су и даље посвећени споразуму о нуклеарном програму Ирана, али да неће прихватити улитиматум након што је Техеран објавио да укида… »

Трамп: Кина прекршила договор, нећу се устручавати од нових царина

Блиц 09.05.2019
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да је Кина прекршила договор који је постигнут у оквиру трговинских разговора и поручио је да се неће устручавати од увођења нових царина Пекингу "уколико не престане да… »

Канцеларија за Косово и Метохију: Још један вандалски напад на објекте Српске православне цркве

Блиц 08.05.2019
Обијање Цркве Свете Параскеве у Гојбуљи још један је у низу нецивилизованих и вандалских напада на објекте Српске православне цркве на КиМ, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију и позвала полицијске органе привремених… »

Нема напретка региона, ни занимања Брисела: Завршен самит у Тирани, а ово су поруке за земље кандидате, али и Европску унију

Блиц 09.05.2019
Учесници Самита "Брдо-Бриони" у Тирани позвали су данас Европску унију (ЕУ) да размотри проширење на западни Балкан као питање од геополитичког значаја. - Пуна интеграција земаља западног Балкана у европски систем вредности… »

Дошла са славе, породила се, па задавила бебу: Породиљи из села код Ваљева одређен притвор, откривени нови детаљи злочина

Блиц 09.05.2019
Јелени В. (29) из села Белотић код Ваљева, осумњиченој за кривично дело чедоморства одређен је притвор и биће оптужена за тешко убиство након што је обдукцијом утврђено да је у ноћи између 6. и 7. маја убила своју… »

Бекам направио озбиљан прекршај: Одузета му је возачка дозвола, а да ли је казна примерена?

Блиц 09.05.2019
Дејвиду Бекаму одузета је возачка дозвола на период од шест месеци, а казна коју мора да плати је 750 фунти. Бекам је ухваћен како вози аутомобил и у исто време разговара телефоном и то још у новембру прошле године, али како… »

Судар аутобуса и теретног возила: Код Мостара повређено пет американаца

Блиц 09.05.2019
На магистралном путу Мостар–Столац, у месту Ходбине, данас се око 12.30 часова догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој су учествовали аутобус и теретно возило. Како је за Аваз потврдио Људевит Марић, портпарол МУП-а… »

Бесмртни пук: Шетња од Гробља ослободилаца Београда до Скупштине града

Блиц 09.05.2019
Обележžавање 9. маја, Дана победе над фашšизмом у Другом светском рату, настављено је сада већ традиционалном манифестацијом "Бесмртни пук". колона Окупљање је почело још пре 17 часова на Гробљу ослободилаца Београда… »

Министар Стефановић уручио картице погодности за припаднике МУП

Блиц 09.05.2019
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је данас првих 20 картица погодности запосленима у Министарству унутрашњих послова уз које ће моћи да остварују попусте од пет до 30 одсто на робу и услуге у више од… »

Лидери Еу 27 усвојили Декларацију наде и јединства: У наредних пет година ово ће бити приоритети за чланице

Блиц 09.05.2019
Лидери ЕУ 27 на самиту у Сибиу усвојили су Декларацију посвећену приоритетима ЕУ у наредних пет година и којом се чланице Уније обавезују на јединство, солидарност, заштиту европских вредности и грађана и јачу улогу Европе у… »