Извор: Блиц архива вести 09.05.2019

Европска унија тужила Хрватску и добила пресуду

Блиц 09.05.2019
Суд Европске уније пресудио је да Хрватска није испунила обвезе из европске Директиве о отпаду, међу којима је и она да обезбеди заштиту здравља људи и околине, због "црног брда" у Биљанима Доњим, у близини Задра, где је… »

"Споразум века": Израелски медији: Нова Палестина и Израел

Блиц 08.05.2019
Израелски листови објавили су наводне детаље документа који је прослеђиван између званичника израелског министарства иностраних послова и који описује кључне елементе америчког мировног плана који је познат под називом… »

Састанак у Тирани: Могерини с Тачијем о дијалогу, касније вечерас и с Вучићем

Блиц 08.05.2019
Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, која је и модератор у дијалогу Београда и Приштине, састала се вечерас у Тирани са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем. Како… »

АМСС: Мокри коловози, потребна опрезност за воланом

Блиц 09.05.2019
Возаче очекују мокри коловози што захтева већу опрезност и спорију вожњу, саопштио је АМСС, наводећи да је већа опрезност потребна и на деоницама које пролазе поред стенских усека и клисура због могућих одрона услед… »

Скандал: На интернету продају сукње и јастуке са мотивима аушвица (фото)

Блиц 09.05.2019
Званичници музеја у Аушвицу осудили су продавца који продаје онлајн "узнемирујуц́е" мини сукње и јастуке са фотографијама бившег нацистичког концентрационог логора Аушвиц. Сукња се продавала за 30 фунти на америчком… »

Мировић у Русији на манифестацији „Бесмртни пук“

Блиц 09.05.2019
Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на митингу у Архангелску у Русији, поводом обележавања 74. годишњице победе у Другом светском рату, под називом „У име мира – не заборавимо рат!“. Честитајући… »

Свештеници обавезни да пријаве злостављање: Папа увео закон о одговорности бискупа

Блиц 09.05.2019
Папа Фрања извршио је промене у закону Католичке цркве према којима бискупи могу да одговарају за сексуално злостављање или прикривање тог дела. Свештеници су сада обавезни да пријаве оваква дела, а свако има право да се… »

Макрон: Европа се налази пред озбиљним избором

Блиц 09.05.2019
Председник Француске Емануел Макрон изјавио је данас да се бирачко тело Европске уније суочава са озбиљним избором, с једне је стране заједничка европска будућност, а са друге повратак националнизму, јавља АП. "Да ли желимо… »

Амерички државни секретар о Северној Кореји: У питању су ракете и пројектили

Блиц 09.05.2019
Државни секретар за одбрану Сједињених Америчких Држава Патрик Шанахан изјавио је да је Северна Кореја прошле недеље испалила "ракете и пројектиле", чиме је Вашингтон по први пут изнео своје мишљење о "ударној вежби"… »

Помпео: Наши посебни односи са Британијом ће напредовати

Блиц 09.05.2019
Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је јуче да ће "посебан однос" који САД имају с Британијом напредовати без обзира шта се буде дешавало с Брегзитом и упркос разликама које две државе имају око Ирана и учешћа… »